Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Με βασικό σύνθημα «Το τερματίσατε» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν σήμερα ένα ηχηρό όχι στον προϋπολογισμό λιτότητας αλλά και σε κάθε αδιέξοδ...

Με βασικό σύνθημα «Το τερματίσατε» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν σήμερα ένα ηχηρό όχι στον προϋπολογισμό λιτότητας αλλά και σε κάθε αδιέξοδη και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική  που έχει «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η σημερινή 24ωρη απεργία είναι η 45η από το 2010 που άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα των μνημονίων.

Τα συνδικάτα  αντιδρούν  στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για  αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στο πλαίσιο της πανεθνικής δράσης που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.
«Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες
Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες καθώς με ανακοίνωση της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν  στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Βασικά αιτήματα που προβάλλονται αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τον ΕΝΦΙΑ όπως επίσης το κόστος παραγωγής και τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Μεταξύ άλλων η επιτροπή ετοιμάζει ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου όπου θα αποφασιστεί το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεων των αγροτών το επόμενο διάστημα.

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ 
Επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.