Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απεργούν στις 14 Δεκεμβρίου οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Αχαΐας

Σε απεργία προχωρούν στις 14 Δεκεμβρίου και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Αχαΐας. Η ΕΙΝΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Η Κυβέρνηση, γι...

Σε απεργία προχωρούν στις 14 Δεκεμβρίου και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Αχαΐας. Η ΕΙΝΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

"Η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά σαν τον κλέφτη, εισάγει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο που πρακτικά καταργεί τη δυνατότητα χρήσης του δικαιώματος της απεργίας σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, ορίζοντας ότι πρέπει να είναι παρόντα τουλάχιστον το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου. Η προηγούμενη διάταξη από το 1982, όριζε το 20%.

Είναι γνωστό ότι σε κανένα σωματείο δε μπορεί να συμβεί αυτό, όχι μόνο γιατί έχουν εκφυλιστεί οι διαδικασίες τους αλλά γιατί η εκάστοτε εργοδοσία κύρια στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα, έχει τη δυνατότητα εκφοβισμού και εξαγοράς μεγάλου μέρους των εργαζομένων, ιδίως αν θέλει να αποφύγει την όποια αγωνιστική κινητοποίηση.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή και θα φανούν τα αποτελέσματά της όταν θα αρχίζει ο εργαζόμενος κόσμος να ανακαλύπτει το αδιέξοδο των ψεμάτων της κυβέρνησης περί εξόδου από την κρίση κλπ. Και θα επιχειρήσει να αντιδράσει.

Η άθλια τακτική των υποταγμένων στους δανειστές κυβερνητικών οργάνων, με τον ίδιο τρόπο που έφεραν την ελαστικοποίηση της εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών -ξαφνικά και ύπουλα- φέρνουν και την πρακτική κατάργηση της κήρυξης απεργίας.

Οι εταίροι και οι εργοδότες πάσης φύσεως θα πρέπει να ανάψουν λαμπάδα στην …αγωνιστική μας κυβέρνηση για αυτή τη μεθόδευση.

Η άρον άρον απόσυρσή της τροπολογίας προς το παρόν, δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατική τους ευαισθησία αλλά με το ότι δε μπορούσαν να εξασφαλίσουν επαρκή πλειοψηφία στη Βουλή για να την περάσουν. Μας υποσχέθηκαν όμως πως θα την επαναφέρουν σύντομα μιας και αποτελεί τμήμα της συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση.

Ας μη μείνουμε απαθείς.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Πανελλαδική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενάντια στις συμφωνίες που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους στην πατρίδα μας, που την καθιστούν προτεκτοράτο που παραχωρεί στα funds τον εθνικό της πλούτο, την κατοικία, τα λιμάνια, τα εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αεροδρόμια. Ακόμα και το νερό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.