HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

12 Δεκεμβρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 12 Δεκεμβρίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΣΠΥΡΙΔΩΝ Σπυρίδων, Σπυρίδωνας, Σπύρος, Σπυρέτος, Σπυράκης, Σπυράκος, Σπυρούλα, Σ...

Σήμερα 12 Δεκεμβρίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Σπυρίδων, Σπυρίδωνας, Σπύρος, Σπυρέτος, Σπυράκης, Σπυράκος, Σπυρούλα, Σπυρέτα, Σπυρίνα, Σπυριδούλα, Σπυρίδινα
ΣΠΥΡΟΣ Σπύρος, Σπυρίδων, Σπυρίδωνας, Σπυρέτος, Σπυράκης, Σπυράκος

Συναξαριστής:
Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού (†348). Μάρτυρος Αλεξάνδρου (2) αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων. Μαρτύρων Αιθερίου και Συνετού του αναγνώστου. Οσίων Αμμωναθά και Ανθού. Ευφημιανής και Φαίβης. Ιωάννου, επισκόπου Ζιχνών (†1333).

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου
Έζησε την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου. Καταγόταν από τη Κύπρο και στην αρχή ζούσε ως βοσκός. Ήταν παντρεμένος με μια ευσεβή γυναίκα, η οποία πέθανε νέα. Έκτοτε ο άγιος πέρασε την υπόλοιπη ζωή του αφοσιωμένος στην υπηρεσία του Κυρίου και των πλησίον του. Λόγω της ηθικής του αρτιότητας ο Θεός τον τίμησε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Οι αρετές του και η δύναμη της πίστης του εκτιμήθηκαν και από το λαό, με αποτέλεσμα όταν απεβίωσε ο επίσκοπος Τριμυθούντος της Κύπρου, του ζητήθηκε αμέσως να αναλάβει τον επισκοπικό θρόνο. Υπήρξε μεγάλος θεματοφύλακας της ορθοδοξίας και με τα επιχειρήματά του ανέτρεπε τις κακοδοξίες των αιρετικών. Όταν ο άγιος ήταν επίσκοπος συνέβη και το εξής : δύο κλέφτες εισέβαλαν στο μαντρί της επισκοπής με σκοπό να κλέψουν το κοπάδι. Με θεία όμως παρέμβαση βρέθηκαν αλυσοδεμένοι. Την επόμενη ημέρα, όταν ο άγιος Σπυρίδων τους αντίκρισε, όχι μόνο τους ελευθέρωσε αλλά και τους χάρισε ένα κριάρι. Ο άγιος απεβίωσε εν ειρήνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.