Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Europa League: Η πρόκριση στη Βιέννη

Η ΑΕΚ έβαλε τα... καλά της στο δεύτερο ημίχρονο του ΟΑΚΑ κόντρα στη Ριέκα, ισοφαρίζοντας από 0-2 σε 2-2 και διατηρώντας τον πρώτο λόγο γ...

Η ΑΕΚ έβαλε τα... καλά της στο δεύτερο ημίχρονο του ΟΑΚΑ κόντρα στη Ριέκα, ισοφαρίζοντας από 0-2 σε 2-2 και διατηρώντας τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους "32" του Europa League.

Η Ένωση βίωσε έναν εφιάλτη στο πρώτο ημίχρονο μένοντας πίσω με 0-2 από τα γκολ του Γκόργκον (8΄, 26΄), ενώ οι Κροάτες είχαν και δύο δοκάρια, αλλά με τον Αραούχο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και τον Χριστοδουλόπουλο στο 55΄ έσωσε το βαθμό και παραμένει φαβορί για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, την οποία θα διεκδικήσει στη Βιέννη από την Αούστρια, στις 7 Δεκεμβρίου.

Στο 89΄ ο Αραούχο είχε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του αγώνα, αλλά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Ένα γκολ του Αραούχο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αναπτέρωσε τις ελπίδες της ΑΕΚ που τότε βρισκόταν πίσω στο σκορ (1-2) από τους Κροάτες. Μέχρι τότε, το ματς εξελισσόταν σε.. νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, με την Ένωση να παρουσιάζει τραγικό πρόσωπο απέναντι στην εξαιρετική Ριέκα, που προηγήθηκε 2-0 στο ΟΑΚΑ. Στο πρώτο ημίχρονο η πρωταθλήτρια Κροατίας είχε πετύχει δύο γκολ με τον Αυστριακό Γκοργκόν (8΄,26΄), ενώ είχε και δύο δοκάρια.

Στο 8΄ ο Πάβιτσιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Ακόστι έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Γκοργκόν τη δεύτερη και έκανε το 0-1. Τόσο απλά, όσο και στη φάση του 16΄ πάλι από κόρνερ του Πάβιτσιτς, αλλά αυτή τη φορά η κεφαλιά του Ελεζ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ αδυνατούσε να αλλάξει τρίτη πάσα, οι παίκτες υπέκυπταν μονίμως σε ατομικά λάθη από την πίεση της Ριέκα και έτσι στο 20΄ ο Γκοργκόν με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε ξανά το δοκάρι! Μυαλό δεν έβαλε η ΑΕΚ και στο 26΄ από λάθος κεφαλιά του Βράνιες, ο Γκοργκόν μπήκε σφήνα ανάμεσα σε Τσιγκρίνσκι και Γκαλο για να πετύχει το 0-2.

Η παρουσία της ΑΕΚ ήταν τόσο κακή που προκαλούσε τον οίκτο ακόμα και στους αντιπάλους της. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, η οργάνωση της επιθετικής ανάπτυξης (build up) ήταν για... κλάματα, η ομάδα εντελώς ασύνδετη από τις πολλές καινοτομίες στην ενδεκάδα.

Η πρώτη της τελική προσπάθεια ήταν το απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά στάθηκε τυχερή καθώς δευτερόλεπτα πριν από το τέλος (45+2΄) ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της κροατικής άμυνας και με κοντινή προβολή μείωσε σε 1-2. 

Το γκολ αυτό ήταν το «φιλί της ζωής» για μια ομάδα που έμοιαζε τελειωμένη. Ο Χιμένεθ είχε διορθώσει από το 30΄ το πρώτο λάθος του (τριάδα στην άμυνα εναντίον ομάδας που παίζει στην κόντρα) αντικαθιστώντας τον Γκάλο με τον Λιβάγια, ο οποίος είναι άγνωστο γιατί δεν ξεκίνησε βασικός. 

Άλλη ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο στο β΄ ημίχρονο. Προφανώς έπιασε τόπο ό,τι κι αν ήταν αυτό που είπε ο Χιμένεθ ο οποίος μπήκε πρώτος στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και δέκα λεπτά μετά βγήκε ξανά πρώτος στον αγωνιστικό χώρο. Λίγα λόγια και καλά! Στο 55΄ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που άσκησε στη Ριέκα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε και ο Λάζαρος ισοφάρισε με κεφαλιά μετά την απόκρουση του Πρσκάλο.

Στο 62΄ ο Φινλανδός διαιτητής ακύρωσε γκολ του Αραούχο με κεφαλιά, για φάουλ που δεν καταλογίζεται ούτε στις προπονήσεις. Λίγο αργότερα (68΄) μπήκε στο ματς ο Παναγιώτης Κονέ, στο ντεμπούτο του μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε καθώς καμία ομάδα δεν έδειχνε διατεθειμένη να ρισκάρει πριν φτάσει η «δωδεκάτη ώρα». Καμία δεν βόλευε η ισοπαλία, άρα ήταν δεδομένο ότι κάτι θα συνέβαινε στα τελευταία λεπτά. Πράγματι, το δοκρι του Σέρχιο Αραουχο στο 89΄ ήταν η φάση που σημάδεψε το ματς, αφού αν η μπάλα πήγαινε ελάχιστα εκατοστά πιο κάτω, η πρόκριση θα είχε κριθεί από απόψε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Λόπες, Γκάλο (30΄ Λιβάγια), Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος (69΄ Κονέ), Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (85?  Πατίτο Ροντρίγκες), Μπακασέτας, Αραούχο

ΡΙΕΚΑ (Ματίαζ Κεκ): Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Πάβιτσιτς (90+2΄ Τσρνιτς), Γκαβράνοβιτς (81΄ Πούλιτς), Ακόστι (70΄ Κβρζιτς, Γκοργκόν.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου 
Μίλαν 11 (13-4)
ΑΕΚ 7 (6-5)
Αούστρια Βιέννης 4 (9-16)
Ριέκα 4 (9-12)

Η τελευταία αγωνιστική 
Αούστρια Βιέννης-ΑΕΚ
Ριέκα-Μίλαν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.