HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα Μεταπτυχιακό Σεμινάριο της Κοινωνικής Θεολογίας του Καποδιστριακού

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο με θέμα: "Απόστολος Παύλος: ερμηνευτικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις&q...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο με θέμα: "Απόστολος Παύλος: ερμηνευτικές και διεπιστημονικές προσεγγίσεις", το οποίο διοργάνωσε η Κατεύθυνση Βιβλικών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α. στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων, από 17 έως και 19 Νοεμβρίου 2017, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Σωτήριο Δεσπότη.
Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, και με αφετηρία την παρουσίαση σχετικών μεταπτυχιακών εργασιών, διερευνήθηκαν πτυχές του βίου και της θεολογίας του Αποστόλου των Εθνών με έμφαση στις προς Ρωμαίους, προς Κορινθίους και Α΄ προς Τιμόθεον επιστολές.
Το Τμήμα Βιβλικών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α. εκφράζει θερμές ευχαριστίες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγειαλείας κ. Αμβρόσιο καθώς και στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, για την οργανωτική υποστήριξη του εγχειρήματος.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α
Αντικείμενο τού Προγάμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) με υπεύθυνο τον Καθηγητή Σωτήριο Δεσπότη είναι η εκπαίδευση, η κατάρτιση και η εν γένει προετοιμασία θεολόγων επιστημόνων, οι οποίοι θα μπορούν να συμβάλλουν ικανά στο έργο της Εκκλησίας, θα στελεχώνουν τη Δ/θμια Εκπαίδευση και θα εργάζονται ως ερευνητές ή μέλη ΔΕΠ πάνω σε σύγχρονους κλάδους της θεολογικής επιστήμης σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, όπως και σε διάφορα ερευνητικά κέντρα. Προς τούτοις το Π.Μ.Σ. του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας εναρμονιζόμενο με τον κοινωνικό (εξωστρεφή και πρακτικό) χαρακτήρα του Τμήματος αφ’ ενός μεν δίνει έμφαση σε μαθήματα κοινωνικής θεματικής, αφ’ ετέρου επιδιώκει να θέτει υπό κοινωνικο-πολιτισμικό πρίσμα ακόμη και τις ακραιφνώς θεολογικο-δογματικές ενότητες τονίζοντας τις ηθικές, παιδαγωγικές, ψυχολογικές, κοινωνικές, επικοινωνιακές, αισθητικές, λατρευτικές-λειτουργικές, οικονομικές-παραγωγικές και οικολογικές παραμέτρους και επιπτώσεις τους.
Σκοπός του Π.Μ.Σ. «Θεολογία και Κοινωνία» είναι η θεωρητική και πρακτική διασύνδεση Θεολογίας και ζώσας κοινωνίας, έτσι ώστε το όλο επιστημονικό περιεχόμενό του να καταστεί προσβάσιμο και εφαρμόσιμο. Ο σκοπός αυτός πραγματοποιείται με την προώθηση της εγχώριας και διεθνούς επιστημονικής έρευνας γνωστικών περιοχών της σύγχρονης Θεολογίας μέσω της ανάπτυξης και χρήσης νέων μεθόδων και τρόπων σκέψης για την επίλυση – με άμεσο και αξιόπιστο τρόπο – πρακτικών προβλημάτων της Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.