HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ.Νταβλούρος: Μέρισμα κοροϊδίας και κοινωνικής αναλγησίας!!!

γράφει ο Θανάσης Νταβλούρος Αφού ισοπέδωσαν την κοινωνία και ιδίως τη μεσαία τάξη με μια εξοντωτική φορολογία, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχοντ...

γράφει ο Θανάσης Νταβλούρος
Αφού ισοπέδωσαν την κοινωνία και ιδίως τη μεσαία τάξη με μια εξοντωτική φορολογία, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχονται σήμερα να δώσουν ένα «δήθεν» κοινωνικό μέρισμα. Πρόκειται βέβαια για σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στη φορολογική αφαίμαξη που έχουν υποστεί οι πολίτες.
Με ζωγραφισμένο τον πανικό στο πρόσωπο του, λίγα εικοσιτετράωρα πριν οι φονικές πλημμύρες πλήξουν τη δυτική Αττική, ο λαλίστατος και χαμογελαστός συνήθως πρωθυπουργός, εξήγγειλε ότι το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί θα ανέλθει στο 1, 4 δισεκατομμύριο ευρώ.
Στην πραγματικότητα, όμως, αυτά αφορούν, εκτός άλλων, την υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής εισφορών στους συνταξιούχους και την έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ, που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει!
Αλλά ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν επί της ουσίας ως μέρισμα, όλοι οι Έλληνες πια έχουν συνειδητοποιήσει ότι προέρχονται, όπως προαναφέραμε, από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια την κοινωνία. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων, με τον προϋπολογισμό μάλιστα να πέφτει έξω! 
Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους.
Παρά τις βάσιμες ενστάσεις της και την προφανή πολιτική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από τη χορήγηση του εν λόγω μερίσματος, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τη διανομή του, καθώς αυτό αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες που η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Όμως, επειδή τον καρκίνο δεν μπορείς να τον νικήσεις με ασπιρίνες, επιβάλλεται η εφαρμογή μιας διαμετρικά αντίθετης πολιτικής, που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπέρμετρη φορολογία, μιας πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο της την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αυτήν ακριβώς την πολιτική που θα εφαρμόσει η Νέα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό φαύλο κύκλο μιας ανατροφοδοτούμενης κρίσης.
Όσο για το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, είναι προφανές ότι πλησιάζει στο τέλος του, κάτι που αποδεικνύεται και από τις πανικόβλητες κινήσεις στις οποίες εσχάτως επιδίδεται.
Ό, τι κι αν πουν ό, τι κι αν κάνουν, ο κόσμος που θα έλθει σύντομα αντιμέτωπος και με τους πλειστηριασμούς, δεν τους πιστεύει πια και θα τους στείλει στα σπίτια τους, αυτά που δεν θα βγουν βέβαια στο σφυρί, σε αντίθεση με χιλιάδες άλλα, πολιτών που υφίστανται τις επιπτώσεις της ανεύθυνης πολιτικής τους.
Άλλωστε, όπως είχε πει εύστοχα και ο Αβραάμ Λίνκολν, «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.