Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 6 Νοεμβρίου

Γεγονότα 355 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β´ δίνει τον τίτλο του καίσαρα στον ξάδελφό του Ιουλιανό. 1528 – Ο ναυαγός Ισπανός...

Γεγονότα
355 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β´ δίνει τον τίτλο του καίσαρα στον ξάδελφό του Ιουλιανό.
1528 – Ο ναυαγός Ισπανός κατακτητής Άλβαρ Νούνιεθ Καμπέθα δε Βάκα γίνεται ο πρώτος γνωστός Ευρωπαίος που πατάει το πόδι του στην περιοχή που σήμερα λέγεται Τέξας.
1844 – Η Δομινικανή Δημοκρατία αποκτά το πρώτο της Σύνταγμα.
1856 - Υποβάλλεται για δημοσίευση το Σκηνές κληρικού βίου, το πρώτο έργο φαντασίας της συγγραφέως που έγινε αργότερα γνωστή ως Τζορτζ Έλιοτ.
1861 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: ο Τζέφερσον Ντέηβις εκλέγεται πρόεδρος των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής.
1865 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: το πλοίο CSS Shenandoah είναι η τελευταία συνομόσπονδη μονάδα μάχης που παραδίδεται, αφού έκανε το γύρο του κόσμου βυθίζοντας και αιχμαλωτίζοντας 38 άοπλα εμπορικά πλοία της Ένωσης.
1912 – Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει το Αμύνταιο.
1917 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η μάχη του Πασεντάλε λαμβάνει τέλος. Μετά από τρεις μήνες σφοδρών μαχών, οι καναδικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Πασεντάλε στο Βέλγιο.
1935 – Πρώτη πτήση του Hawker Hurricane με το πρωτότυπο Κ5083.
1941 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο Σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν απευθύνεται στο σοβιετικό λαό για δεύτερη μόλις φορά μέσω ραδιοφώνου κατά τη διάρκεια της 27ετούς κυβέρνησής του. Δηλώνει ψευδώς ότι παρόλο που 350.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις γερμανικές επιθέσεις μέχρι στιγμής, οι Γερμανοί έχασαν 4.500.000 στρατιώτες και ότι η σοβιετική νίκη είναι κοντά.
1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: πρώτη πτήση του Heinkel He 219.
1943 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός καταλαμβάνει εκ νέου το Κίεβο. Πριν την υποχώρηση, οι Γερμανοί καταστρέφουν τα περισσότερα αρχαία κτίσματα της πόλης.
1944 - Στο Χάνφορντ των Η.Π.Α. παράγεται για πρώτη φορά πλουτώνιο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια στην ατομική βόμβα που έπεσε στο Ναγκασάκι.
1962 - Απαρτχάιντ: η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περνάει ψήφισμα που καταδικάζει τις πολιτικές του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και καλεί όλα τα κράτη μέλη του Ο.Η.Ε. να διακόψουν τις στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τη χώρα.
1963 - Ο Γεώργιος Παπανδρέου λαμβάνει εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από το βασιλιά Παύλο. Η Ε.Ρ.Ε. καταγγέλλει την εισήγηση Παπανδρέου για την ανάθεση εντολής, με τον ισχυρισμό ότι εφόσον η Ένωση Κέντρου, χωρίς την υποστήριξη της Ε.Δ.Α., δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή, η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι κυβέρνηση μειοψηφίας.
1964 - Μέτρα για τον τερματισμό της πολιτικής ανωμαλίας ανακοινώνει η κυβέρνηση: Καταργούνται τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, το Γ' ψήφισμα και οι εξορίες. Δεν νομιμοποιείται το Κ.Κ.Ε. και δεν επιστρέφουν οι πολιτικοί πρόσφυγες.
1969 - Καταδικάζονται από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών τέσσερα μέλη του Αντιφασιστικού Εργατικού Μετώπου. Η μεγαλύτερη ποινή -20 χρόνια κάθειρξη- επιβλήθηκε στον Α. Αρκά. Ποινή 8 ετών κάθειρξης επιβάλλεται στον Γιάννη Φελέκη στη δίκη των τροτσκιστών.
1996 – Η ελληνική πυραυλάκατος «Κωστάκος» βυθίζεται έναντι της παραλίας Αυλάκια της Σάμου.
1999 – Σε δημοψήφισμα οι Αυστραλοί επιλέγουν να διατηρήσουν την Βρετανίδα μονάρχη ως αρχηγό του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.