HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 28 Νοεμβρίου

Γεγονότα 1443 - Ο Σκεντέρμπεης και οι δυνάμεις του απελευθερώνουν την Κρούγια στην κεντρική Αλβανία και υψώνουν την αλβανική σημαία. 18...

Γεγονότα
1443 - Ο Σκεντέρμπεης και οι δυνάμεις του απελευθερώνουν την Κρούγια στην κεντρική Αλβανία και υψώνουν την αλβανική σημαία.
1811 - Το Κοντσέρτο για πιάνο Αρ. 5 σε Μι♭+, έργο 73 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Λειψία.
1821 - Ημέρα Ανεξαρτησίας του Παναμά: Ο Παναμάς ανεξαρτητοποιείται από την Ισπανία και εισχωρεί στη Μεγάλη Κολομβία.
1843 - Ημέρα Ανεξαρτησίας της Χαβάης: το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία αναγνωρίζουν το Βασίλειο της Χαβάης ως ανεξάρτητη χώρα.
1885 - Ο Σερβοβουλγαρικός πόλεμος του 1885 λήγει με νίκη των Βουλγάρων, διατηρώντας την ενοποίηση της Βουλγαρίας.
1895 - Διεξάγεται στο Σικάγο ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
1905 - Ο Ιρλανδός εθνικιστής Άρθουρ Γκρίφιθ ιδρύει το Σιν Φέιν ως πολιτικό κόμμα με κύριο στόχο την εγκαθίδρυση διπλής μοναρχίας στην Ιρλανδία.
1910 - Το Κόμμα Φιλελευθέρων με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο κερδίζει τις δεύτερες ελληνικές βουλευτικές εκλογές αυτής της χρονιάς.
1912 - Η Αλβανία ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1914 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αφού είχε κλείσει στις 31 Ιουλίου λόγω του πολέμου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανοίγει και πάλι για τις συναλλαγές ομολόγων.
1942 - Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Βοστώνη σκοτώνει 492 άτομα.
1943 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Διάσκεψη της Τεχεράνης. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φραγκλίνος Ρούζβελτ, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσώρτσιλ και ο Σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν συναντώνται στην Τεχεράνη για να συζητήσουν την στρατηγική του πολέμου.
1958 - Το Τσαντ, η Δημοκρατία του Κονγκό και η Γκαμπόν γίνονται αυτόνομες δημοκρατίες εντός της Γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας.
1960 - Η Μαυριτανία αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.
1964 - Πρόγραμμα Μάρινερ: Η NASA εκτοξεύει το σκάφος Μάρινερ 4 με προορισμό τον Άρη.
1967 - Οι αστρονόμοι Τζόσλιν Μπελ και Άντονι Χιούις ανακαλύπτουν το πρώτο γνωστό πάλσαρ στον αστερισμό Αλώπηξ.
1967 - Τερματίζεται η δίκη των 41 του Πατριωτικού Μετώπου στο έκτακτο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης. Δύο καταδικάζονται σε ισόβια, 22 σε ποινές που κυμαίνονται από εικοσαετή έως πενταετή κάθειρξη και 17 αθωώνονται.
1969 - Δίνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης Ηλία Κυριακόπουλο το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων που επεξεργάστηκε αρμόδια επιτροπή. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, όλα αυτά θα ισχύσουν αφού "η νέα Πολιτεία ενηλικιωθεί και παραδοθεί ανδρωμένη, παρότι θηλυκού γένους, στη ζωή".
1975 - Το Ανατολικό Τιμόρ κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.