HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μακελειό σε τέμενος στο Σινά - Πάνω από 180 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 184 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά, όπως μετ...

Τουλάχιστον 184 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες, πιθανότατα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που επέβαιναν σε τέσσερα τζιπ άνοιξαν πυρ κατά των πιστών, στο τέμενος αλ-Ράουντατ, 40 χιλιόμετρα βόρεια του όρους Σινά, την ώρα της προσευχής. Καμία οργάνωση, ωστόσο, δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για 125 τραυματίες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα τα οποία μεταφέρουν τους εκατοντάδες τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία. «Πυροβολούσαν όσους έβγαιναν από το τέμενος και τα ασθενοφόρα», λέει χαρακτηριστικά μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Λίγη ώρα μετά τη φονική επίθεση η αιγυπτιακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος για τα θύματα της επίθεσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ενώ ο πρόεδρος, Abdel Fattah al Sisi συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση για την εθνική ασφαλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.