Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια της ΠΔΕ

Με στόχο  την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης...

Με στόχο  την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΤΕΕ (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλ/νίας) και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,  Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με στόχο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών. 
«Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή είναι πλέον εμφανείς. Η προστασία των ενεργειακών μας πόρων καθίσταται επιβεβλημένη. Η Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος στοχεύοντας  στην ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων και την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους,  επιδιώκει να εφαρμόσει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές για μείωσης της χρήσης ενέργειας» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. 
Με βάση την Προγραμματική Σύμβαση πρόκειται να δρομολογηθούν οι σχετικές μελέτες και με την ολοκλήρωσή τους, η Περιφέρεια  θα διεκδικήσει πόρους για την υλοποίηση του σχεδιασμού της.
Με τη συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να επιτευχθούν μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, αποδέσμευση από την αγορά πετρελαίου – η οποία είναι και κοστοβόρα, εξασφάλιση του 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και αύξηση κατά 20% της ενεργειακής απόδοσης. 
Η σχετική απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη. Συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες και η  Εκτελεστική Γραμματέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.