Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Οι εννέα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς τοποθετήθηκαν επί παντός επιστητού στο πρώτο debate στο οποίο συμμε...

Οι εννέα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς τοποθετήθηκαν επί παντός επιστητού στο πρώτο debate στο οποίο συμμετείχαν όλοι και προβλήθηκε από την ΕΡΤ2.

Γεννηματά: Δεν αποφασίζω ερήμην του λαού
Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι ότι πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες. Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Οι ανισότητες που μας κληροδότησε η κρίση δεν μπορεί να γίνουν κληρονομιά στα παιδιά μας, είπε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας η Φώφη Γεννηματά.
Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Δεν αποφασίζω ερήμην του, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση για αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα.
Ανέφερε ως προτεραιότητές της την αξιοπιστία και την αλλαγή της συμφωνίας με τους θεσμούς όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, που πρέπει να πάνε στο 2%, την αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου.

Καμίνης: Σχέδιο Μάρσαλ για τους μετανάστες
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Οι άλλοι θα αποφασίσουν αν συνεργάζονται μαζί μας» και τάχθηκε υπέρ του γερμανικού εκλογικού συστήματος.
Τάχθηκε επίσης υπέρ ενός ενιαίου κόμματος Με πολλές τάσεις και υποστήριξε ότι χρειάζεται μια κοινή συμφωνία, ενώ εκτίμησε ότι είναι λάθος το ότι δεν αποδέχθηκαν όλοι την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.
Μίλησε ακόμα για πολιτικές υπέρ των προσφύγων και πρότεινε σχέδιο «Μάρσαλ» για τους μετανάστες, ώστε να μείνουν στις χώρες τους. Δεν παρέλειψε να μιλήσει ακόμα για ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, μετά τις εκλογές.

Θεοδωράκης: Η απλή αναλογική θα διαλύσει τη χώρα
«Θα συνεργαστώ με όποιες δυνάμεις θέλουν την κατάργηση της απλής αναλογικής που θα διαλύσει τη χώρα. Στόχος μας ένα μεγάλο κόμμα που θα βάλει τους όρους», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως η ελληνική οικονομία έχει προβλήματα εξαιτίας της συμπεριφοράς των δημοσίων υπηρεσιών, κάνοντας λόγο για ένα τέρας γραφειοκρατίας που εμποδίζει το επιχειρείν. Ζήτησε η διοίκηση στο Δημόσιο να ξανάρθει στα χέρια των γενικών διευθυντών και «να μην μας στοιχίζουν τόσα πολλά οι πάνω όροφοι των υπουργείων».
«Οι λαϊκιστές όταν τα βρουν σκούρα μεταμφιέζονται σε κεντροαριστερούς και οι συντηρητικοί σε μεταρρυθμιστές», σχολίασε ακόμα και πρόσθεσε ότι πρέπει «να βάλουμε στο παιχνίδι τους ανθρώπους που δεν τους χαρίστηκε ποτέ τίποτα, αυτούς που κράτησαν όρθια τη χώρα».
Τάχθηκε εξάλλου υπέρ της συνεργασία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) και όχι ενοποίησή τους μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι
Υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου τάχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε ότι η απλή αναλογική δεν βοηθάει, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου.
«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Κυβερνά με την ακροδεξιά» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αν θέλουμε να φέρουμε τους πολίτες κοντά μας, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο Γιάννης Ραγκούσης.
Το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε ως εδώ διότι συνεργάστηκε με τη Δεξιά, αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει, τόνισε ο Δημήτρης Τζιώτης, υπογραμμίζοντας πως όραμά του είναι η συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. Τάχθηκε επίσης υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου πριν τις εκλογές.

Είμαστε απέναντι στον λαϊκίστικο και δημαγωγικό ΣΥΡΙΖΑ και την πελατειακή και παλαιοκομματική ΝΔ. Είμαστε με την παραγωγή και τη δημιουργία, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Οι αιχμές που άφησαν οι συμμετέχοντες
Πλούσιο και σε αιχμές μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν το αποψινόdebate. Ο Γιάννης Μανιάτης απεθυνόμενος ευθέως στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη, είπε πως «ως αρχηγοί κομμάτων, έχουν δώσει ό,τι είχαν να δώσουν και πρέπει να υπάρξει ανατροπή στην ηγεσία του νέου φορέα».
Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η «φαρμακερή» απάντηση της Φώφης Γεννηματά: «Οταν ανέλαβα την ηγεσία της ΔΗΣΥ ήταν έβδομο κόμμα, τώρα είναι τρίτο. Και το ξέρει καλά ο φίλος μου ο Γιάννης, ο οποίος το 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Αργολίδα, το 2015...».
Στον δεύτερο κύκλο, ο Γιάννης Μανιάτης απάντησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Χαίρομαι για τα καλά λόγια που είπε η Φώφη για μένα. Εγώ το 2015 έχασα την έδρα στην Αργολίδα γιατί η ΧΑ κίνησε γη και ουρανό να μην βγω, καθώς ήμουν ο πρώτος που συγκρούστηκα μαζί της» είπε.
Αίσθηση προκάλεσε επίσης η «ατάκα» του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα αν έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ είπε: «Υπάρχει η λαϊκή ρήση "όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε"». Υπενθύμισε πως υπήρξε ο νεότερος γραμματέας Τ.Ο, του ΠΑΣΟΚ και πως στήριξε επιλογές μεταρρυθμιστικές του κόμματος, ως δημοσιογράφος, αλλά αποκάλυψε και ζητήματα διαφθοράς του Κινήματος.
από: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.