HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κοινό ψήφισμα για τα διόδια από τον Δήμο Αιγιαλείας και παραγωγικούς φορείς

Στο δημοτικό συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας που θα διεξαχθεί στις 7 το ...

Στο δημοτικό συμβούλιο, εκτός ημερήσιας διάταξης, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας που θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα, φέρνει η δημοτική αρχή, το ψήφισμα που εξέδωσαν, έξι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς της περιοχής, με το οποίο αντιτίθενται στην τιμολογική πολιτική της Ολυμπίας Οδού, ακόμα και μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου αλλά και σε όμορους Δήμους.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο και συμμετείχαν ο Ιατρικός και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγιάλειας, ο Σύλλογος Μηχανικών Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, το Εργατικό Κέντρο Αιγιαλείας, ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, καθώς και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, εκδόθηκε το ψήφισμα που ακολουθεί και που ζητά γενναίες μειώσεις στις χρεώσεις. Το εν λόγω ψήφισμα θα αναγνωστεί και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και στην ημερήσια διάταξη υπάρχει ανάλογο θέμα προς συζήτηση.
Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής
"Η δημιουργία της Ν.Ε.Ο. έγινε με αποκλειστικό γνώμονα την ασφαλή και ταχύτερη διέλευση των πολιτών στους προορισμούς τους.
Η θέσπιση εξοντωτικών τιμών σε διόδια, όπου υποχρεώνουν τους δημότες μας να επιβαρύνονται για μετακίνηση τους εντός των ορίων του δήμου με σκοπό τον προορισμό στην εργασία τους και στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα είναι αντικοινωνική πρακτική. Είναι αδιανόητο μεγάλο μέρος του μισθού τους και των εσόδων τους ήτοι 120 με 140 ευρώ μηνιαίως να αναλώνονται σε τέλη διοδίων από την στιγμή πού βιώνουμε μειώσεις μισθών και εσόδων και αύξηση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.
Η αντικοινωνική, αντιλαϊκή και φορομπηχτική πρακτική στην δική μας ασφαλή μετακίνηση μας δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1) Μείωση του κόστους των διοδίων σε ποσοστό 80% για τους δημότες για μετακίνηση τους εντός των ορίων του Δήμου Αιγιαλείας.
2) Μείωση του κόστους διοδίων σε ποσοστό 50% εντός του Νομού μας με κατεύθυνση τους όμορους Δήμους από την στιγμή που πολλοί συνδημότες μας εργάζονται Πάτρα και Καλάβρυτα.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.