Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Μητσοτάκης διέγραψε την Παπακώστα από τη ΝΔ

Με επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει την Κατερίνα Μητσοτάκη εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Αιτία είναι οι αναφορές...

Με επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει την Κατερίνα Μητσοτάκη εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Αιτία είναι οι αναφορές που έκανε η βουλευτής στη Βουλή υπέρ του Πάνου Καμμένου σε αντιπαράθεση που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κ. Παπακώστα έβγαλε χθες το βράδυ μια ανακοίνωση, ωστόσο δεν κρίθηκε ικανοποιητική.

Όλα ξεκίνησαν με παρέμβαση της Κατερίνας Παπακώστα στη Βουλή η οποία λίγες ώρες μετά την σύγκρουση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια, ανέβηκε στο βήμα και ανέφερε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο».

Μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου δε ο Πάνος Καμμένος να της ανταποδώσει τα «καλά λόγια» την προσκάλεσε στο υπουργείο Άμυνας προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Με αφορμή το «θέμα» που δημιουργήθηκε σε συνέχεια της τοποθέτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις», η κυρία Παπακώστα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.