HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Μητρόπολη Καλαβρύτων στον αγώνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Δυναμώνει περισσότερο το κίνημα για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που ξεκίνησε από τη...

Δυναμώνει περισσότερο το κίνημα για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που ξεκίνησε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να προωθήσει η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές.
Συμπαραστάτες στην κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας είναι πλέον και η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας , αλλά και ο Δήμος Αιγιάλειας.
Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ.κ. Αμβροσίου συγκλήθηκε ιερατική σύναξη κατά την οποία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κάλεσε τους ιερείς να ενισχύσουν την προσπάθεια, παραλαμβάνοντας έντυπα υπογραφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και καλώντας τους ενορίτες τους να τα υπογράψουν.
Μάλιστα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας υπέγραψε πρώτος στο έντυπο και συνεχάρη την Περιφέρεια γιατί δείχνει έμπρακτα την κοινωνικής της ευαισθησία προς τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες. Κατόπιν προσυπέγραψαν το κείμενο για την προστασία της οικογενειακής στέγης όλοι οι παριστάμενοι ιερείς.

Στην ιερατική σύναξη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα  Άρσης Κοινωνικών  Ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, καθώς επίσης οι Περιφερειακοί Χρήστος Μπούνιας (Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων) και  Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου.

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Αιγιαλείας με τον Δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, όπου και του ανέλυσαν τους στόχους της κινηματικής πρωτοβουλίας.  Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ένθερμος συμπαραστάτης της προσπάθειας και θα εισηγηθεί το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Υπενθυμίζεται ότι μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ξεκίνησε σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς για να ενισχυθεί η πρωτοβουλία και να προστατευθούν οι πολίτες από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
«Η οικογενειακή στέγη είναι ιερή και αποτελεί κύριο συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Αποτελεί δε μείζον κοινωνικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα. Η στιγμή είναι καθοριστική για την συνένωση όλων των δυνάμεων, καθώς οι ηλεκτρικοί πλειστηριασμοί και η συνταγματική αναθεώρηση προχωρούν και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο το θέμα. Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι στην πορεία , γιατί η προστασία του δικαιώματος της στέγης σε κάθε πολίτη και κάθε οικογένεια πρέπει να προστατευθεί», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Ηδη υπάρχουν θετικές απαντήσεις -μετά από συναντήσεις που έγιναν- από την Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και την Μητρόπολη Πατρών. Ενώ μεταξύ των πρώτων υπογραφών είναι και αυτή του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να γίνουν δεκάδες συναντήσεις με φορείς , οργανώσεις ,κοινωνικά κινήματα, συλλογικότητες, από στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , αλλά και από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ώστε η φωνή των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας να δυναμώσει και να σταλεί το μήνυμα της ανάγκης προστασίας της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρικούς πλειστηριασμούς.
Παράλληλα προγραμματίζεται και ομαδική συλλογή υπογραφών σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.