• Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας

  Reporter: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS
  Published: Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017
  A- A+
  Μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ ''EUROCARGO TRIESTE'' σημαίας Μάλτας, ότι κατά τον απόπλου του από το Νέο Λιμένα Πάτρας προσέκρουσε ελαφρά στο Δ/Ξ ''AEGEAN III'' N.Π.11677 το οποίο ήταν παραβεβλημένο στο Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFAST I'' N.Π. 11802.
  Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση στα παραπάνω πλοία από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκαν στο μεν Φ/Γ-Ο/Γ ''EUROCARGO TRIESTE'' στη δεξιά πρωραία πλευρά, μικρό εσωκοίλωμα, αποχρωματισμός και εκδορές και στο δε Δ/Ξ ''AEGEAN III'' ρήγμα διαστάσεων 100χ35 cm, σε ύψος δύο μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή καθώς και εκδορές και αποχρωματισμοί στην ίδια περιοχή. Στο Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFAST I'' διαπιστώθηκαν αποχρωματισμός και επιφανειακές εκδορές στην αριστερή πλευρά στο μέσον του πλοίου και σε ύψος 2,5 μέτρων άνω της ισάλου γραμμής, δίχως να διαπιστωθεί πρόκληση ζημιών η φθορών που να επηρεάζουν την ασφάλεια του πλοίου.
  Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ''EUROCARGO TRIESTE'' και ''AEGEAN III'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

  Κατηγορίες:

  Αχαΐα news
 • No Comment to " Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας "