Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Από τα Καλάβρυτα, Καλό Ταξίδι, στην Ολυμπιακή Φλόγα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Οι ολόθερμες ευχές του Δημάρχου, των Αρχών, των πολιτών και των νέων των Καλαβρύτων, συντροφεύουν, την Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερι...

Οι ολόθερμες ευχές του Δημάρχου, των Αρχών, των πολιτών και των νέων των Καλαβρύτων, συντροφεύουν, την Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ 2018, στο μεγάλο ταξίδι της σε 60, περίπου, πόλεις και περιοχές στην Ελλάδα, μέχρι να παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσανγκ, για να συνεχίσει τη διαδρομή της στα πέρατα του κόσμου και να φωτοβολεί, κατά την έναρξη, σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Σε μια, κατάμεστη από, πολίτες και νέους, κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, μπροστά στην ιστορική εκκλησία, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, όλες οι Αρχές της πόλης, η Φιλαρμονική Νέων του Δήμου, η ποδοσφαιρική ομάδα, Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων, οι μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Καλαβρύτων και πλήθος Καλαβρυτινών πολιτών, με συγκίνηση, χαρά και πολλά χειροκροτήματα, υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα, την οποία άναψε στο βωμό, η πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος, από την Κέρτεζη Καλαβρύτων, Σοφία Ρήγα, και είχαν μεταφέρει, προηγουμένως, από τον Τόπο της Εκτέλεσης, προερχόμενη από την πλευρά του Χιονοδρομικού Κέντρου, οι λαμπαδηδρόμοι, Λεωνίδας Σπυρόπουλος, Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Κατερίνα Κοσμοπούλου, αριστούχος του Λυκείου Καλαβρύτων και Ελένη Στουρνάρα, εισαχθείσα με τα περισσότερα και υψηλότερα μόρια, στο Πανεπιστήμιο.
Στην εκδήλωση, παρίσταντο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Θανάσης Βασιλειάδης, και ο Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από την Πιονγκτσάνγκ,Γιουντζού Χουνγκ, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό στους συγκεκριμένους.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, υποδεχόμενος την Ολυμπιακή Φλόγα, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:
«Καλωσορίζουμε και υποδεχόμαστε, σήμερα, στα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα, την Ιερή Ολυμπιακή Φλόγα.
Το Σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, με Οικουμενική απήχηση και σημασία.
Το Σύμβολο του Πνεύματος, της Γνώσης και της Ζωής.
Το Σύμβολο που αντιπροσωπεύει την προσπάθεια για τη Νίκη.
Υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή Φλόγα στα ιστορικά Καλάβρυτα, έναν τόπο με μακραίωνη διαδρομή και ένδοξο και ιστορικό παρελθόν.
Έναν τόπο, που, ήδη, από την Αρχαιότητα, έχει γεννήσει ονομαστούς Ολυμπιονίκες, όπως:
Ο Αζάν, στην Πυγμαχία Παίδων
ο Ευρύβατος, από τους Αρχαίους Λουσσούς
ο Αλκέτος, ο Κριτόδαμος και ο Κλεόμαντις, από τον αρχαίο Κλείτορα και πολλοί άλλοι, καθώς και, στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του 1896, τον Ιωάννη Μητρόπουλο (χρυσό σε κρίκους), από τη Ζαχλωρού, και τον Αριστόβουλο Πετιμεζά, από τα Καλάβρυτα.
Έναν τόπο, που, και σήμερα, επιδεικνύει επιτυχίες και νίκες στον Πολιτισμό, στα γράμματα, στις τέχνες και στον αθλητισμό, μεταξύ άλλων, με τη λαμπαδηδρόμο Μαραθωνοδρόμο, Σοφία Ρήγα, τους, πολλά υποσχόμενους νέους, Θάνο Τσιρίκο, στις καταδύσεις, και Αλέξη Μιχαλόπουλο, στο ταε-κβο-ντό.
Στα Καλάβρυτα, που αποτελούν, κατ’ εξοχήν, χειμερινό και ορεινό Δήμο και προορισμό, με κορωνίδα, το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, αλλά, ταυτόχρονα, είναι και μια πόλη, ειρήνης, προόδου, αγώνα και πρωτοπορίας.
Περνώντας από την πόλη μας και το Δήμο μας, η Ολυμπιακή Φλόγα – σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, εμπνεόμαστε από τα μηνύματα και τις αξίες, που, αυτή, εκπέμπει, συγκινούμαστε από το συμβολισμό της και ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε το φώς της, φώς του πνεύματος, της ζωής και της νίκης, να φέρει την ειρήνη στους δοκιμαζόμενους λαούς, την πρόοδο και την ανάπτυξη στον κόσμο και την επιτυχία και τη διάκριση στους αθλητές, που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας από τα Καλάβρυτα, που είναι πρωτοπόρα στους εθνικούς αγώνες, με μεγάλη συνεισφορά στα γράμματα, τις τέχνες και τον αθλητισμό, τα Καλάβρυτα, όπου ξεκίνησαν πρώτα τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και που έζησαν, πριν από 74 χρόνια, τη φρίκη και την τραγωδία του πολέμου και της ναζιστικής γερμανικής θηριωδίας, μας δίνει την ευκαιρία να διατρανώσουμε και να βροντοφωνάξουμε: Ποτέ πια πόλεμος, ΕΙΡΗΝΗ, φιλία και συναδέλφωση των λαών, καταδίκη του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, διαρκής αγώνας για την πρόοδο, τη Νίκη, την ανάπτυξη, διαρκής αγώνας, για το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό.
Με τη χώρα τέλεσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, τη Δημοκρατία της Κορέας, και την πόλη διεξαγωγής τους, την Πιονγκτσάνγκ, μας συνδέουν και μας ενώνουν όχι μόνο τα εξαιρετικά Χιονοδρομικά Κέντρα- όπως το δικό μας- που διαθέτει, όχι μόνο η σταθερή βούληση των λαών μας στην ελευθερία, τη Δημοκρατία και τις πανανθρώπινες αξίες, αλλά και ο αγώνας μεγάλου αριθμού Καλαβρυτινών στο Εκστρατευτικό Σώμα της Κορέας, τα έτη 1950-1953, που έδωσαν νικηφόρες μάχες στα υψώματα 381, 326, Σκότς, Νόρι και Χάρι, μάχες με επιτυχίες, που απέσπασαν τον θαυμασμό των συμμάχων.
Ο Δήμος Καλαβρύτων, το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, οι πολίτες μας, οι νέοι μας, η Φιλαρμονική του Δήμου μας, η Ποδοσφαιρική Ομάδα- Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων- όλοι οι Έλληνες, εμπνεόμαστε από τις αρχές του Ολυμπισμού και αγωνιζόμαστε και στοχεύουμε, πάντα, γρηγορότερα, υψηλότερα, δυνατότερα, citiusaltiusfortius.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά και με αυτές τις αρχές και στοχεύσεις έγινε και η επιλογή των τεσσάρων λαμπαδηδρόμων μας (Λεωνίδα Σπυρόπουλου, Κατερίνας Κοσμοπούλου, Σοφίας Ρήγα, Ελένης Στουρνάρα), που, με τις επιτυχίες τους και τις αριστεύσεις τους στα γράμματα και στον αθλητισμό, προωθούν, με το δικό τους τρόπο, τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Κύριε Γιουντζού Χουνγκ, Εκπρόσωπε της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΧΙΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ 2018, από την ιστορική και μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και από το καλύτερο, ασφαλέστερο και ομορφότερο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων- είναι το μοναδικό Χιονοδρομικό με θέα θάλασσα, στην Ελλάδα- ευχόμαστε η Ιερή Ολυμπιακή Φλόγα, που θα παραλάβετε, σε 7 ημέρες, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, να είναι καλορίζικη, να φέρει νίκες και επιτυχίες στους αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ και Ειρήνη, στην περιοχή σας και σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο, κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων, αλλά παντοτινά.
Καλό ταξίδι, Ιερή, Ολυμπιακή Φλόγα.
Στείλε, από όπου διαβείς και στα πέρατα του κόσμου, το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης, της Ζωής, της Ελευθερίας, του Αγώνα και της Νίκης.
Τα Καλάβρυτα, οι κάτοικοί τους, οι νέοι μας, σε συντροφεύουν, νοερά, σε αυτό το ταξίδι και σε ευχαριστούν, γιατί, κάθε τέσσερα χρόνια, αναβιώνεις, ξαναζωντανεύεις, αναθερμαίνεις το Ολυμπιακό Πνεύμα, στην ιστορική και ορεινή πόλη μας και δεν ξεχνάς να περάσεις από τα Καλάβρυτα.
Όπως ευχαριστούμε και την Ε.Ο.Ε. και τον Πρόεδρό της, κ. Σπύρο Καπράλο, και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, κ. Θανάση Βασιλειάδη, και όλα τα μέλη της, που, πάντα, περιλαμβάνουν, στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και τα Καλάβρυτα.
Καλό ταξίδι, ζωοδότρια, νικηφόρα, ειρηνοποιά, Ολυμπιακή Φλόγα.
Καλή επιτυχία στους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσανγκ 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.