HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Με μεγάλη επιτυχία η 7η Γιορτή Τσίπουρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με τις πλέον αντικειμενικές εκτιμήσεις, μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της 7ης Γιορτής Τσίπουρου που έγινε στο κτήμα "Διαμαντ...

Με τις πλέον αντικειμενικές εκτιμήσεις, μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της 7ης Γιορτής Τσίπουρου που έγινε στο κτήμα "Διαμαντή" την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Ένα θετικό αποτέλεσμα προϊόν της αγαθής συνεργασίας του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, και των 41 Πολιτιστικών Συλλόγων, αλλά και των πέντε άλλων φορέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας & Καλαβρύτων.  Μία συνεργασία, χρόνο με το χρόνο διευρύνεται και προσφέρει τη δυνατότητα, όχι μόνο της ανάδειξης του παραδοσιακού μας ποτού και της περιοχής, αλλά και δίνει την ευκαιρία να βρεθούν τόσο κοντά, κάτω από κοινούς στόχους, τόσοι πολλοί Σύλλογοι & φορείς δημιουργώντας και παράγοντας πολιτισμό. Με αυτή την πρωτόγνωρη συνεργασία δούλεψαν όλοι μαζί με συνέπεια και οι διαφορετικές ομάδες εργασίας συνέκλιναν, ώστε η ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση να σημειώσει μία καταπληκτική επιτυχία. 
Στο προεδρείο ο κ. Βασίλης Αϊβαλής, Πρόεδρος ΤΕΕ Ελλάδος/Τμήμα Ν.Δ. Ελλάδος, Διπλωματούχος Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός και η κα. Νίκη Τσάμη, πρ. Εκπαιδευτικός από τα Δεμέστιχα, ως εκπρόσωπος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Το πρόγραμμα ξεκίνησαν τα χορευτικά του Μακρυγιάννη και του Χορευτικού Ομίλου ‘’Καρατζάδες’’. Η πρόεδρος κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος ευχαρίστησε στη συνέχεια τους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια και τους Δήμους Πατρέων, Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας & Καλαβρύτων,  καθώς και τους εκπροσώπους των 41 Συλλόγων, τα χορευτικά, τους υπεύθυνους αυτών, τους χορηγούς επικοινωνίας και τους μικρούς και τους μεγάλους χορηγούς της γιορτής, αφού όλα προσεφέροντο δωρεάν.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθ. Καρπής, ο οποίος ανεφέρθη στους σκοπούς και στα μηνύματα που εκπέμπει αυτή η εκδήλωση. Τόνισε  την ανάγκη  της συλλογικότητας για την εποχή μας και απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές.
Εκ μέρους των Πολιτιστικών Συλλόγων, μίλησε ο κ. Ανδρέας Σπηλιωτόπουλος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας και εκ μέρους των διήμερων αποσταγματοποιών τσίπουρου ο κ. Ανδρέας Κοντόγιωργας από το Σταροχώρι.   
Τις δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες κάλυψαν, ο κ. Τάσος Τριανταφύλλου, Χημικός & Οινολόγος με θέμα ‘’Τσίπουρο, παρόν & μέλλον’’ & ο κ. Κώστας Κολλιόπουλος, Χημικός & Οινολόγος με θέμα ‘’Τσίπουρο το αδικημένο’’.  
Το δεύτερο μέρος του ψυχαγωγικού προγράμματος το ανέλαβαν τα χορευτικά του Ελληνικού, του Μπεγουλακίου, της Κέρτεζης, της Άνω Οβρυάς, των Δεμενίκων & το  Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου Πατρέων. Η συνεχής εναλλαγή των χορευτικών ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην πίστα και να χορέψει παραδοσιακούς χορούς με τη ζωντανή ορχήστρα του κου. Θωμά Ζήγκου & με ερμηνευτές τους κκ. Μπαλάση & Πλώτα, για αρκετή ώρα μετά τη λήξη του ενημερωτικού προγράμματος.
Προηγουμένως, το προεδρείο κάλεσε έναν-έναν τους εκπροσώπους από τους συνεργαζόμενους Πολιτιστικούς Συλλόγους, αφ’ ενός για να τους γνωρίσει ο κόσμος, αλλά και για μία από κοινού αναμνηστική φωτογράφηση μαζί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίμηνη συνεργασία για την 7η  γιορτή του τσίπουρου.
Η προσφορά του τσίπουρου (μόνο τσίπουρου) των παραγωγών της περιοχής, συνοδεύτηκε με τους απαραίτητους πλούσιους μεζέδες, με τους ξηρούς καρπούς και τέλος με γλυκά. Όλα αυτά προσφορές χορηγών, αλλά και προσφορές των Συλλόγων και του Συλλόγου Περιβάλλοντος.
Η βραδιά κύλησε με χορό και τσιπουροκατάνυξη. 
Η 7η γιορτή τσίπουρου έγραψε τη δική της ιστορία για την περιοχή.
Χορηγός επικοινωνίας για άλλη μια χρονιά το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS






















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.