HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας η ρύθμιση χρεών έως 20.000 ευρώ στον ΟΓΑ

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να βγει στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνεται η ρύθμιση οφειλών έως 20.000 ευρώ πρ...

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να βγει στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνεται η ρύθμιση οφειλών έως 20.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ.
Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος προσθέτοντας ότι η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία.

Πέραν αυτού, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών θα αθροίζονται για τον υπολογισμό των συντάξεων. Οταν γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων, κάποιες εισφορές που δεν υπολογίζονται θα συνυπολογισθούν στη διαδοχική ασφάλιση με αποτέλεσμα κάποιες συντάξεις, κυρίως στις χαμηλότερες, να αυξηθούν, τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι από τις αρχές του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2017 έχουν βγεί 429.000 παροχές κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ.

Αναφορικά με τον ΕΔΟΕΑΠ, ο υφυπουργός τόνισε πως θα βρεθεί λύση με την εισφορά των εργοδοτών να αυξάνεται κατά 2% επι του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.