• Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας η ρύθμιση χρεών έως 20.000 ευρώ στον ΟΓΑ

  Reporter: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS
  Published: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017
  A- A+
  Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να βγει στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνεται η ρύθμιση οφειλών έως 20.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΓΑ.
  Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος προσθέτοντας ότι η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία.

  Πέραν αυτού, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών θα αθροίζονται για τον υπολογισμό των συντάξεων. Οταν γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων, κάποιες εισφορές που δεν υπολογίζονται θα συνυπολογισθούν στη διαδοχική ασφάλιση με αποτέλεσμα κάποιες συντάξεις, κυρίως στις χαμηλότερες, να αυξηθούν, τόνισε.

  Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

  Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι από τις αρχές του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2017 έχουν βγεί 429.000 παροχές κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ.

  Αναφορικά με τον ΕΔΟΕΑΠ, ο υφυπουργός τόνισε πως θα βρεθεί λύση με την εισφορά των εργοδοτών να αυξάνεται κατά 2% επι του ετήσιου κύκλου εργασιών.

  Κατηγορίες:

  ΑΓΡΟΤΙΚΑ news