HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 19 Οκτωβρίου

Γεγονότα 202 π.Χ. – Β΄ Καρχηδονιακός Πόλεμος: Οι ρωμαϊκές λεγεώνες με επικεφαλής τον Σκιπίωνα τον Αφρικανό νικούν στη μάχη της Ζάμας τ...

Γεγονότα
202 π.Χ. – Β΄ Καρχηδονιακός Πόλεμος: Οι ρωμαϊκές λεγεώνες με επικεφαλής τον Σκιπίωνα τον Αφρικανό νικούν στη μάχη της Ζάμας τον Αννίβα, αρχηγό του στρατού της Καρχηδόνας.
439 – Οι Βάνδαλοι, με επικεφαλής το βασιλιά Γιζέριχο, καταλαμβάνουν την Καρχηδόνα στη Βόρεια Αφρική.
1216 - Ο βασιλιάς Ιωάννης της Αγγλίας πεθαίνει στο Νιούαρκ-ον-Τρεντ. Τον διαδέχεται ο εννιάχρονος γιος του, Ερρίκος Γ΄ της Αγγλίας.
1469 – Ο Φερδινάνδος Β΄ της Αραγωνίας παντρεύεται την Ισαβέλλα Α΄ της Καστίλης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την επανένωση της Αραγονίας και της Καστίλης σε μία χώρα, την Ισπανία.
1781 – Λήγει η Πολιορκία του Γιόρκταουν. Οι αντιπρόσωποι του Βρετανού διοικητή Λόρδου Κορνγουόλις επιδίδουν το ξίφος του και παραδίδονται επίσημα στον Τζορτζ Ουάσινγκτον και τον κόμη ντε Ρασαμπώ.
1812 – Ο Ναπολέων Α΄ της Γαλλίας εγκαταλείπει τη Μόσχα.
1813 – Ολοκληρώνεται η Μάχη της Λειψίας με συντριπτική ήττα του Ναπολέοντα Α' της Γαλλίας.
1822 - Στην Παρναΐμπα της Βραζιλίας ανακηρύσσεται η ανεξαρτησία της πολιτείας Πιαουί.
1866 - Στο ξενοδοχείο Europa στη Βενετία, η Αυστρία παραδίδει το Βένετο στη Γαλλία, η οποία το παραδίδει αμέσως στην Ιταλία.
1912 – Α΄ Βαλκανικός πόλεμος: αρχίζει η μάχη των Γιαννιτσών με τον ελληνικό στρατό να επιτίθεται κατά των τουρκικών δυνάμεων. Την ίδια μέρα απελευθερώνεται η Σαμοθράκη.
1912 - Η Ιταλία παίρνει στην κατοχή την Τρίπολη (Λιβύη) από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1922 - Οι βουλευτές του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος αποφασίζουν τη διάλυση της κυβέρνησης συνασπισμού με τον Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ του Φιλελεύθερου Κόμματος.
1925 - Ελληνοβουλγαρικό μεθοριακό επεισόδιο που θα εξελιχθεί στο γνωστό επεισόδιο του Πετριτσίου κατόπιν προέλασης τμημάτων ελληνικού στρατού εντός του βουλγαρικού εδάφους.
1933 – Η Γερμανία αποσύρεται από την Κοινωνία των Εθνών.
1960 – Ψυχρός πόλεμος: η κυβέρνηση των Η.Π.Α. επιβάλλει εμπορικό εμπάργκο κατά της Κούβας.
1962 - Υπογράφεται στη Νέα Υόρκη συμφωνία πενταετούς διάρκειας για το ελληνικό δημόσιο χρέος μεταξύ Αμερικανών κατόχων ελληνικών χρεογράφων και ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο της Τράπεζας της Ελλάδος Νικόλαο Γαζή. Η συμφωνία αφορά στη ρύθμιση του 40ετούς δανείου του 1924, του επίσης 40ετούς του 1928 και του δανείου για τη βελτίωση του συστήματος υδρεύσεως του 1925.
1962 - Ως αναμεμειγμένος στην κρίση του Μονακό με την ιδιότητα του μεσολαβητή φέρεται ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Η κρίση εκδηλώνεται έξι ημέρες νωρίτερα, όταν η γαλλική κυβέρνηση κηρύσσει τον οικονομικό αποκλεισμό του πριγκιπάτου, με στόχο να περιορίσει το καθεστώς φορολογικής ελευθεριότητας.
1963 - Φακέλους με τη σφραγίδα τέως βουλευτών επί πρωθυπουργίας Παναγιώτη Πιπινέλη χρησιμοποιούν υποψήφιοι για να εξοικονομούν τα ταχυδρομικά τέλη.
1965 - Συλλήψεις και διώξεις 14 κομμουνιστών επειδή τραγουδούσαν αντάρτικα τραγούδια.
1967 - Η Δανία ανακαλεί τον πρέσβη της από την Αθήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χαρακτηρισμό του γραμματέα της πρεσβείας ως ανεπιθύμητου.
1967 - 50.000 φιάλες νοθευμένου ουίσκι διοχέτευσε τετραμελής σπείρα παρασκευαστών νοθευμένων οινοπνευματωδών σε ολόκληρη την Ελλάδα στο διάστημα 1965-1967. Με τη σύλληψη της σπείρας αποκαλύπτεται η "άρτια συνταγή" και τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, που είχε στη διάθεσή της.
1974 – Το Νιούε γίνεται αυτοδιοικούμενη αποικία της Νέας Ζηλανδίας.
1981 – Ο Γεώργιος Ράλλης παραιτείται από πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές της προηγούμενης ημέρας.
2003 – Η Μητέρα Τερέζα αγιοποιείται από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.
2005 – Ξεκινά στην Βαγδάτη η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.