Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 13 Οκτωβρίου

Γεγονότα 54 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κλαύδιος δηλητηριάζεται και πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο 17χρονος θετός γιος του, Ν...

Γεγονότα
54 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κλαύδιος δηλητηριάζεται και πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο 17χρονος θετός γιος του, Νέρων, τον διαδέχεται στο ρωμαϊκό θρόνο.
1307 - Με εντολή του βασιλιά Φιλίππου Δ' της Γαλλίας συλλαμβάνονται εκατοντάδες Ναΐτες Ιππότες, οι οποίοι αργότερα θα υποβληθούν σε βασανιστήρια προκειμένου να "ομολογήσουν" ότι είναι αιρετικοί.
1582 - Λόγω της εφαρμογής του Γρηγοριανού ημερολογίου, αυτή η ημέρα δεν υπάρχει στην Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.
1644 - Ο σουηδικός και ολλανδικός στόλος νικούν το στόλο της Δανίας κοντά στο νησί Φέμαρν.
1773 - Ο Σαρλ Μεσιέ ανακαλύπτει τον Γαλαξία της Δίνης.
1775 - Το Ηπειρωτικό Κογκρέσο των Η.Π.Α. αποφασίζει την ίδρυση του Ηπειρωτικού Ναυτικού (αργότερα μετονομάστηκε σε Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ).
1792 - Τίθεται στην Ουάσινγκτον ο θεμέλιος λίθος του Λευκού Οίκου.
1845 - Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στη Δημοκρατία του Τέξας εγκρίνει σύνταγμα, το οποίο αν γίνει αποδεκτό από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών το Τέξας θα γίνει πολιτεία των Η.Π.Α.
1892 - Ο Έντουαρντ Έμερσον Μπάρναρντ ανακαλύπτει τον κομήτη D/1892 T1, τον πρώτο κομήτη που ανακαλύφθηκε με φωτογραφικά μέσα.
1917 - Περίπου 70.000 άνθρωποι γίνονται μάρτυρες του "θαύματος του Ήλιου" στη Φάτιμα της Πορτογαλίας.
1921 - Οι σοβιετικές δημοκρατίες της Ρωσίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας υπογράφουν τη συνθήκη του Καρς με τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, καθορίζοντας τα σύγχρονα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών του νοτίου Καυκάσου.
1923 - Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ανακηρύσσει την Άγκυρα πρωτεύουσα της Τουρκίας, αντί της Κωνσταντινούπολης.
1930 - Η Ελληνίδα καλλονή Αλίκη Διπλαράκου, "Μις Ευρώπη 1930", εκλέγεται στη β΄ θέση "Μις Υφήλιος 1930" στα καλλιστεία του Ρίο Ντε Τζανέιρο (Βραζιλία).
1943 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας τάσσεται με τις συμμαχικές δυνάμεις και κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία.
1944 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, καταλαμβάνεται από τον Κόκκινο Στρατό.
1944 - Ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός νικά τους Γερμανούς στη μάχη της Ηλεκτρικής, διασώζοντας το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού στο Κερατσίνι.
1946 - Η Γαλλία υιοθετεί το Σύνταγμα της Τέταρτης Γαλλικής Δημοκρατίας.
1961 - Σοβαρά επεισόδια στο Αιγάλεω. Ομάδα 500 ατόμων επιτίθεται εναντίον των γραφείων του ΠΑΜΕ την ώρα των εγκαινίων. Προκαλούν ζημιές και απειλούν να λιντσάρουν τους παριστάμενους. Συλλαμβάνονται τέσσερις από τους επιτιθέμενους και δύο στελέχη της Ε.Δ.Α.
1961 - Η Ε.Σ.Σ.Δ. απορρίπτει πρόταση ο ένας από τους πέντε βοηθούς του γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. να είναι ο Έλληνας νομικός σύμβουλος του οργανισμού Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος. Την πρόταση είχε υποβάλει ο υποψήφιος για το αξίωμα του γενικού γραμματέα Βιρμανός Ου Θαντ.
1964 - Εμπορική συμφωνία Ελλάδας-Ε.Σ.Σ.Δ. θεωρείται ως απαρχή γενικότερης βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Προβλέπεται αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 90% μέσα στην επόμενη πενταετία.
1966 - Η κυβέρνηση αφαιρεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου το διπλωματικό διαβατήριο, χαρακτηρίζοντάς τον "προδότη, άξιον στιγματισμού" με αφορμή δηλώσεις του περί καταδίκης της κυβέρνησης των "αποστατών" από επίσημους αξιωματούχους της Δανίας και της Σουηδίας. Είχε προηγηθεί ταξίδι του πρώην υπουργού στις σκανδιναβικές χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.