Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Τσεκούρι" στο επίδομα θέρμανσης - Ποιοι και πάσα θα χάσουν - Τι σκέφτεται η κυβέρνηση

Μειωμένη στο μισό αναμένεται φέτος η ετήσια δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης και αναζητείται φόρμουλα για την επίτευξη ...



Μειωμένη στο μισό αναμένεται φέτος η ετήσια δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης και αναζητείται φόρμουλα για την επίτευξη του στόχου. Ο ένας δρόμος είναι να μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων, ενώ ο δεύτερος να μειωθεί το καταθληθέν ποσό στον εκάστοτε δικαιούχο. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με στόχο τη μείωση του κονδυλίου από τα 110 εκατ. ευρώ στα 55 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στον επανασχεδιασμό του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα έχουν ως αποτέλεσμα το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν λιγότερα νοικοκυριά ή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μικρότερο επίδομα.

Ποιοι θα χάσουν και πόσα
Το ένα σενάριο λέει ότι για να αποφύγει η κυβέρνηση το μεγάλο πολιτικό κόστος που θα έχει η πλήρης περικοπή του επιδόματος θέρμανσης θα επιχειρηθεί η μείωση της δαπάνης μέσω της περικοπής του ποσού της επιδότησης.
Δεν θα μειωθούν δηλαδή κατά πολύ οι δικαιούχοι αλλά το ποσό που παίρνουν οι δικαιούχοι ανά λίτρο πετρελαίου θα πέσει σχεδόν στο μισό.
Το ίδιο σενάριο μιλάει για μείωση της επιδότησης που είναι σήμερα στα 0,25 ευρώ το λίτρο στα 0,20 ευρώ ή ακόμη και στα 0,15 ευρώ.
Το δεύτερο σενάριο λέει ότι για να γίνει η μείωση της δαπάνης και ταυτόχρονα τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι να είναι αξιοπρεπή, θα πρέπει να μην μειωθεί πολύ το ποσό επιδότησης, αλλά ο αριθμός των δικαιούχων μέσω της αλλαγής των κριτηρίων.

Έτσι χιλιάδες δικαιούχοι θα βρεθούν εκτός της λίστας.
Με βάση τα σημερινά κριτήρια δικαιούχοι είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 12.000 ευρώ/έτος και ακίνητη περιουσία ως 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με εισόδημα ως 20.000 ευρώ/έτος (με προσαύξηση 2.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και περιουσία ως 200.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.