Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκρηκτικός μηχανισμός στον κόμβο Νεμέας

Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μετά το μεσημέρι στην εθνική οδό Κορίνθου- Τρίπολης, στο ύψος του 113ου χιλιομέτρου, κοντά στον κόμβο Νεμέα...

Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μετά το μεσημέρι στην εθνική οδό Κορίνθου- Τρίπολης, στο ύψος του 113ου χιλιομέτρου, κοντά στον κόμβο Νεμέας.

Ο μηχανισμός βρέθηκε από υπάλληλο της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης της εθνικής οδού, ο οποίος έκοβε χόρτα στην άκρη του δρόμου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα στα χόρτα, κρυμμένος πίσω από τις μεταλλικές μπάρες.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κλήθηκε αμέσως η αστυνομία, και σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών από την Τρίπολη, το οποίο εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.
Όπως διαπιστώθηκε, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με κυλινδρικό αντικείμενο που περιείχε την εκρηκτική ύλη. Όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που σημαίνει ότι ο μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως τον μηχανισμό άφησαν στο σημείο άγνωστα άτομα, πιθανότατα για να μην βρεθεί στην κατοχή τους σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο.

Δεν συνδέεται με τη διέλευση Παυλόπουλου από το σημείο
Αποσυνδέει η Αστυνομία τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου) με τη διέλευση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από την Εθνική Οδό με προορισμό την Καλαμάτα.
Ο κ. Παυλόπουλος μετακινήθηκε προς την Καλαμάτα για να εγκαινιάσει νοσοκομείο. Η βόμβα βρέθηκε, ωστόσο, στο ρεύμα ανόδου και όχι στο ρεύμα καθόδου από όπου πέρασε η αυτοκινητοπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που παρακολουθεί την υπόθεση, ενώ προς το παρόν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.