HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γαλανόλευκη μαγκιά!

Η Ελλάδα άφησε πίσω τον μέτριο εαυτό της, έσπασε την κατάρα, κέρδισε πανάξια τη Λιθουανία με 77-64 και προκρίθηκε στους "8" το...

Η Ελλάδα άφησε πίσω τον μέτριο εαυτό της, έσπασε την κατάρα, κέρδισε πανάξια τη Λιθουανία με 77-64 και προκρίθηκε στους "8" του Ευρωμπάσκετ!
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 77-64 της Λιθουανίας, στους «16» της διοργάνωσης, και απέκλεισε τη φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ 2015. Η «γαλανόλευκη» συνεχίζει το... ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη και την προσεχή Τετάρτη (13/9) θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κροατία-Ρωσία (10/9), με φόντο την είσοδο της στα ημιτελικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η Λιθουανία στα πρώτα λεπτά είχε μόνο τον Βαλαντσιούνας σε καλή κατάσταση, έχοντας την απόλυτη υπεροχή στη ρακέτα, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να προσπαθεί να τον σταματήσει, όμως φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ, όμως και πάλι η Ελλάδα βρισκόταν μπροστά ούσα ουσιαστική και εύστοχη στην επίθεση με αποτέλεσμα να κλείσει την περίοδο στο 25-17.

Στη δεύτερη περίοδο ο Κώστας Μίσσας αποφάσισε να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες, κάτι που κόστισε στην Ελλάδα, μιας και είδε την Λιθουανία να τρέχει ένα σερί 8-3 ενώ φορτώθηκε από νωρίς με 3 φάουλ και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Η επαναφορά του Νικ Καλάθη στο παρκέ άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, με την Εθνική να έχει ξανά κίνηση στο παρκέ και τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να μοιράζει ασίστ προς… πάσα κατεύθυνση. Ο Βαλαντσιούνας βρισκόταν παρόλα αυτά σε πολύ καλή βραδιά και ήταν αυτός που κατάφερε να μειώσει και να κλείσει το σκορ στο ημίχρονο στο 37-30.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με απρόοπτο για τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος είδε τον Γιώργο Παπαγιάννη να κάνει τρίτο φάουλ, με αποτέλεσμα να μπει στη θέση του ο Γιάννης Μπουρούσης. Μολονότι ήταν καλή στιγμή για την Λιθουανία να μειώσει την... ψαλίδα, ο Κώστας Σλούκας πήρε την ομάδα στις πλάτες του και σκόραρε συνεχώς από τα 6,75 με την Ελλάδα να κάνει ένα σερί 13-2, με την «επίσημη» αγαπημένη να φτάνει τη διαφορά στο +17 (43-57). Ο Μπουρούσης βοήθησε και αυτός με την παρουσία του σε άμυνα και επίθεση με το σκορ να κλείνει στο 61-48.

Το τελευταίο κομμάτι του ματς βρήκε την Ελλάδα να ολιγωρεί στον επιθετικό τομέα και στα πρώτα 5 λεπτά να έχει σκοράρει μόλις 2 πόντους, μιας και οι περισσότεροι παίκτες είχαν χάσει την ενέργεια τους. Η Λιθουανία από την άλλη με ένα σερί 11-2 κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 4 (63-59) τρέχοντας καλύτερα στο γήπεδο και έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Κουζμίνσκας. Παρόλα αυτά, η ελληνική ψυχή βγήκε ξανά μπροστά, με τον Σλούκα και τον Μπουρούση να βγαίνουν ξανά μπροστά και να δίνουν τη νίκη και την πρόκριση στους «8» της επόμενης φάσης.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77

ΛΙΘΟΥΝΙΑ: Καλνιέτις 11 (1/6 τρίπ., 7 ασ.), Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 5 (1/5 τρίπ.), Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 13 (15 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 1, Μιλάκνις, Γκριγκόνις 7 (1), Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7 (1).

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 14 (2), Μπουρούσης 11 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Σλούκας 21 (5), Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.