Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σχεδιασμός για την ελληνική γαστρονομία από το «Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Γενική Συνέλευση του δυναμικού και πολλά υποσχόμενου «Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» στη Θε...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Γενική Συνέλευση του δυναμικού και πολλά υποσχόμενου «Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή  10 Σεπτεμβρίου 2017. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρουσίαση των πεπραγμένων έκαναν ο Πρόεδρος του Δικτύου Γιώργος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων και ο Διαχειριστής του Δικτύου Μαρίνης Μπερέτσος, Διευθυντής Αν. Πάρνωνα.
Απολογισμό δράσεων αλλά και παρουσίαση βασικών στοιχείων του σχεδιασμού της επόμενης περιόδου έκανε ο project manager και επιστημονικός συνεργάτης του Δικτύου Σωτήρης Μπόλης.
Τα βασικά σημεία που παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές και επικροτήθηκαν από το σώμα της Γ.Σ., απαντούσαν στην ανάγκη να μπορέσει το Δίκτυο να χτίσει και να διατηρήσει έναν ουσιαστικό ρόλο στο γαστρονομικό γίγνεσθαι των περιοχών και της χώρας και ήταν:
  • η επικέντρωση στο «δέσιμο» των μελών του Δικτύου,
  • η δημιουργία «οδηγού υλοποίησης», μεθοδολογίας και κατευθύνσεων άμεσης οργάνωσης των δράσεων του Δικτύου και των περιοχών-μελών του, εν όψει του προγράμματος CLLD/LEADER,
  • η δημιουργία ενός ζωντανού δικτύου επιλεγμένων επιχειρήσεων παραγωγής, μεταποίησης, γαστρονομίας και τουρισμού, με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη της «καλής» ελληνικής γαστρονομίας.

Εισηγήσεις περί branding και marketing τόπων έκαναν οι προσκεκλημένοι καθηγητές Κλεάνθης Συρακούλης (ΤΕΙ Θεσσαλίας) και Θεόδωρος Μεταξάς (Παν. Θεσσαλίας).
Στη συζήτηση που ακολούθησε συνεισέφεραν με παρεμβάσεις και απόψεις οι Γιώργος Αμανατίδης (ΑΝΚΟ), Ζωή Γκερεχτέ (ΑΝΚΟ), Φωτεινή Στεφανιδάκη (Αν. Λήμνου), Όλγα Σαββίδου (Αν.Ετ.Χα.), Αλέξανδρος Κουτσούρης (ΓΠΑ), Βασίλης Παπαβασιλείου (Αν.Ε.Θ.), Θωμάς Βράνος (Αν.Ε.Θ.), Ευαγγελία Αδαμίδου (Αν.Ημα.), Γιώργος Σούλτης (Αντιδήμαρχος Λαρισαίων), Βαρβάρα Μπαλτζίδου (Δ. Καβάλας), Χριστίνα Μακρυσοπούλου (Δ. Σπάρτης), Διονύσης Ραλλάτος (Ιόνιες νήσοι).

Το σώμα ενέκρινε την ως τώρα δράση του Δικτύου, καταγράφοντας ταυτόχρονα τις δυσκολίες υλοποίησης του σχεδιασμού λόγω αφ’ ενός της οικονομικής συγκυρίας και της διαφαινόμενης αδυναμίας πολλών φορέων να ανταποκριθούν στον φιλόδοξο σχεδιασμό και να ακολουθήσουν σε πλήρη ταχύτητα, αφ’ εταίρου της μεγάλης ευρύτητας των δράσεων που περιλαμβάνει το σχέδιο του Δικτύου.

Η προσπάθεια με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» είχε ξεκινήσει το 2011 από το ομώνυμο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας, το οποίο σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα LEADER 2007-1013. Η δημιουργία του «Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» ήταν το σοβαρό επίτευγμα του έργου. Το Δίκτυο θα συντονίσει τις δράσεις στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 μέσω του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ» του προγράμματος CLLD/LEADER.

Η δύναμη του Δικτύου βασίζεται στην εκπροσώπηση μεγάλου μέρους της χώρας μέσα από την ευρύτητα της μετοχικής του σύνθεσης, η οποία αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 56 Δήμους, 21 Αναπτυξιακές εταιρείες και 3 Πανεπιστημιακούς/ εκπαιδευτικούς φορείς, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπ.Α.Α.Τ. -Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κ.Ε.Δ.Ε. -Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.