Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός»

Ανακοίνωση - Ευχαριστήριο, εξέδωσε η σχολική κοινότητα του Σχολικού Συγκροτήματος «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» σχετικά με την Επαναλειτουργία τη...

Ανακοίνωση - Ευχαριστήριο, εξέδωσε η σχολική κοινότητα του Σχολικού Συγκροτήματος «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» σχετικά με την Επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σας ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία της σχολικής μας βιβλιοθήκης, η οποία έμεινε κλειστή τα τελευταία χρόνια λόγω των προβλημάτων της υποστελέχωσης των σχολείων. Η λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια καθώς στα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων έχουν ενταχθεί μαθήματα όπως οι ερευνητικές και δημιουργικές εργασίες, η υλοποίηση των οποίων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία χωρίς την ύπαρξη βιβλιοθήκης. Στο πλαίσιο αυτών των μαθημάτων είναι άκρως απαραίτητη αλλά και ουσιαστική η επίσκεψη των παιδιών στη βιβλιοθήκη γιατί μαθαίνουν να συλλέγουν, να κρίνουν και να επιλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να εκπονούν τις εργασίες τους. Επίσης, η βιβλιοθήκη μας κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων ή των κενών, δίνει τη δυνατότητα  στους μαθητές να παίζουν σκάκι, επιτραπέζια παιχνίδια, να διαβάζουν και  να «γυμνάζονται» πνευματικά αλλά και να χαλαρώσουν. Τέλος μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας χρησιμοποιούν τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολικού μας συγκροτήματος. Τους ενημερώνουμε ότι θα είναι διαθέσιμη για αυτούς από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. 
Για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη σχολική επιτροπή του Δήμου Καλαβρύτων και ειδικά τον πρόεδρο Ν. Μαγκαφά. Προτείνουμε και ελπίζουμε σε μια μονιμότερη συνεργασία για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης  του Σχολικού Συγκροτήματος «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» καθώς δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή άλλη βιβλιοθήκη σε λειτουργία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, και πολλούς συμπατριώτες μας για τη δωρεά βιβλίων από τις προσωπικές τους συλλογές, αλλά και να επισημάνουμε την συνεχή ανάγκη εμπλουτισμού με νέα βιβλία.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την αδιάκοπη συνεργασία τον κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο ο οποίος ως παλιός υπεύθυνος της βιβλιοθήκης μας δίνει την πολύτιμη βοήθειά του και τις γνώσεις του γύρω από την καλύτερη οργάνωση της βιβλιοθήκης, οπότε του το ζητήσουμε.  
Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας
Ο Διευθυντής
Σπανός Βασίλειος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.