Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εργασιακός πόλος έλξης η Βρετανία για τους Έλληνες

Ισχυρός πόλος έλξης για Έλληνες αλλά και Ιταλούς που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μακριά από την αβεβαιότητα και την ανεργία, παραμένει ...

Ισχυρός πόλος έλξης για Έλληνες αλλά και Ιταλούς που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μακριά από την αβεβαιότητα και την ανεργία, παραμένει η Μεγάλη Βρετανία ακόμα και μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg.

Στοιχεία από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα του Λονδίνου, δείχνουν πως από τις αρχές του 2017 ως και τον Ιούνιο, σχεδόν 15.000 Έλληνες (και 60.000 Ιταλοί) απέκτησαν την πρώτη τους κάρτα ασφάλισης, ένα έγγραφο που τους δίνει το δικαίωμα εργασίας στη Μ. Βρετανία), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 13% (και του 2% για τους Ιταλούς) σε ετήσια βάση.

Η αύξηση αυτή, ωστόσο, δεν παρατηρείται ανάμεσα σε κατοίκους άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, όπως είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία, καθώς κατά την ίδια περίοδο, τα αντίστοιχα ποσοστά μειώθηκαν κατά 11% και 13% αντίστοιχα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Για πολλούς Έλληνες και Ιταλούς τα οφέλη της μετανάστευσης παραμένουν αρκετά περισσότερα σε σύγκριση με το κόστος της αποχώρησης από την πατρίδα τους» αναφέρει ο Τομάσο Φρατίνι, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μιλάνο και επισημαίνει πως: «Το χάσμα συγκριτικά με άλλες χώρες της ευρωζώνης είναι μεγάλο και φαίνεται πως αντικατοπτρίζει την ισχνή ανάκαμψη των δύο χωρών. Από την άλλη η Ισπανία γνωρίζει αυτή την εποχή μία άνοδο με ρυθμούς  πολύ ταχύτερους από εκείνους της Βρετανίας».

Τα τελευταία 8 χρόνια μέχρι και το 2015, όπου καταγράφηκε το ζενίθ της οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα και Ιταλία, οι οικονομίες των δύο χωρών συρρικνώθηκαν και εκατομμύρια θέσεις εργασίες χάθηκαν. Αυτή ακριβώς την περίοδο, 257.000 μητρώα ασφάλισης δόθηκαν από τις Βρετανικές αρχές σε Ιταλούς πολίτες και 54.000 σε Έλληνες. Αντίστοιχα, περίπου 266.000 Ισπανοί και 167.000 Πορτογάλοι έκαναν αίτηση για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.