HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υπο πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Καρούσι - Ολονύχτια μάχη για την κατάσβεσή της

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες οι Πυροσβέστες για να κατασβέσουν την πυρκαγία που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε πολύ δύσβατη περιοχή στην ...

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες οι Πυροσβέστες για να κατασβέσουν την πυρκαγία που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε πολύ δύσβατη περιοχή στην περιοχή Καρούσι, στα όρια του Δήμου Καλαβρύτων ανάμεσα στα χωριά Μικρός Ποντιά και Δεμέστιχα.
Η φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα, που βρίσκεται σε ύψος 600 μέτρων και ευτυχώς δεν απείλησε οικισμούς ή κατοικίες.
Μέχρι το βράδυ γινόταν προσπάθεια για πλήρη κατάσβεσή της από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που την είχαν κυκλώσει και είχαν χρησιμοποιήσει μεγάλο αριθμό από εναέρια μέσα. Ειδικότερα για να περιοριστούν οι φλόγες χρησιμοποιήθηκαν δύο καναντέρ, δύο πετζετέλ και δύο ελικόπτερα.
Παράλληλα από το έδαφος επιχειρούσαν 47 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο, μία υδροφόρα των ΟΤΑ και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν κύκλο γύρω από το πύρινο μέτωπο πριν πέσει το βράδυ, μιας και το γεγονός ότι έκαιγε σε δασική έκταση ευνοούσε την εξάπλωσή της εάν οι άνεμοι δυνάμωναν στο σημείο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά που βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο κο Χουλιάρα, η φωτιά είχε τρία μέτωπα και τελικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την περιορίσουν άμεσα εκφράζοντας τιε θερμές του ευχαριστίες για την αποτελεσματικότητά τους.
Η πυρκαγιά πλέον είναι σε πλήρη έλεγχο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παραμένουν στο σημείο για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.