HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

27 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 27 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΑΚΥΛΙΝΗ Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη ΕΠΙΧΑΡΙΣ Επίχαρις, Επιχάρια ΖΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙ...

Σήμερα 27 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΑΚΥΛΙΝΗ Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη
ΕΠΙΧΑΡΙΣ Επίχαρις, Επιχάρια
ΖΗΝΩΝ
ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Συναξαριστής:
Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως (†γ΄αι.), Ζήνωνος επισκόπου Λαοδικείας και Μάρκου επισκόπου Βύβλου. Μεγαλομάρτυρος Καλλιστράτου (†304). Μαρτύρων Επιχάριτος, Γαϊανής, Φιλήμονος επισκόπου και Φουρτουνιανού. Νεομάρτυρος Ακυλίνης της εν Ζαγκλιβερίω Χαλκιδικής (†1764). Οσίων Ιγνατίου και Σαβατίου του Ρώσου.


Ο όσιος Ιγνάτιος καταγόταν από την επαρχία Καππαδόκων. Από μικρός αφιερώθηκε στο Θεό, και πήγε στο Μοναστήρι του Βαθέος Ρυάκος (κοντά στα Μουδανιά της Μ. Ασίας). Εκεί διδάχτηκε την ασκητική ζωή. Ο Ιγνάτιος αφού καλλιέργησε τις υψηλότερες αρετές, χειροτονήθηκε ιερέας. Έγινε ηγούμενος της Μονής, και έφερε σ` αυτή μεγάλη πνευματική και υλική πρόοδο. Όταν κάποτε οι πολιτικοί άρχοντες θέλησαν να μεταχειριστούν τα χρήματα της Μονής, ο Ιγνάτιος με αποφασιστική στάση προστάτεψε την περιουσία της Μονής. Απεβίωσε στο δρόμο όταν επέστρεφε από την Κωνσταντινούπολη. Το λείψανό του μετά ένα χρόνο ανακομίστηκε στη Μονή, για την οποία είχε μοχθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.