HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εντυπωσιακό μήνυμα κατά της ναζιστικής θηριωδίας από οπαδούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα 73 χρόνια από την εξέγερση της Βαρσοβίας γιόρτασε προχθές, 1η Αυγούστου, η Πολωνία. Ο αγώνας του αντιστασιακού στρατού της χώρας, που...

Τα 73 χρόνια από την εξέγερση της Βαρσοβίας γιόρτασε προχθές, 1η Αυγούστου, η Πολωνία. Ο αγώνας του αντιστασιακού στρατού της χώρας, που έδωσε το σύνθημα για την απελευθέρωση από τη ναζιστική Γερμανία το 1944, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους οπαδούς της Λέγκια, οι οποίοι στο χθεσινοβραδινό αγώνα με την Αστάνα «σήκωσαν» στις εξέδρες του γηπέδου τους ένα συγκλονιστικό κορεό.
Σε αυτό απαθανατίζεται ένας στρατιώτης του Γ’ Ράιχ να σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι ένα μικρό παιδί. Ενδεικτικό του αίματος που έχυσαν οι Πολωνοί τη δεκαετία του ’40 για την απελευθέρωσή τους. Άλλωστε, οι απώλειες που είχαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μαρτυρούν από μόνες τους το μέγεθος της καταστροφής για τη χώρα. Περίπου 16.000 αντιστασιακοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 160.000 άμαχοι.
Η UEFA έχει την τακτική του non politica στις εξέδρες των γηπέδων της Ευρώπης, αλλά ποιος μπορεί να αδικήσει τους οπαδούς της Λέγκια; Μάλιστα, η κίνηση αυτή έρχεται και από τον κόσμο μιας ομάδας που μεγάλη μερίδα των οπαδών της δεν φημίζεται για τα αντιστασιακά της φρονήματα.
Πάντως, ο «πόλεμος» εντός αγωνιστικού χώρου έβγαλε ηττημένους τους Πολωνούς, καθώς παρά τη νίκη με 1-0, έχασαν την πρόκριση από την Αστάνα, αφού είχαν χάσει με 3-1 στο Καζακστάν.
Δείτε το κορεό των οπαδών της Λέγκια:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.