HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων η Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στην Θεία Λειτουργία χορο...

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων η Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Αμβρόσιος με συλλειτουργό τον π. Δημήτριο Τζελέπη και Ιεροδιάκονο π. Χρήστο Μπίρμπα. Την υμνολογία της σπουδαίας δεσποτική εορτής, έψαλλε ο πρωτοψάλτης μας και καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής, Βασίλειος Καλογερόπουλος. Στον κατάμεστο από πιστούς ιερό ναό, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο οποίος όπως συνηθίζει, είπε το "Πιστεύω".
Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης μας τόνισε την σπουδαιότητα του Θείου έρωτος, να δοθούμε στο Θεό, γιατί έτσι μόνο θα νιώσουμε την γλύκα του ουρανού αλλά και την ομορφιά αυτής της ζωής γιατί με την Χάρη του Θεού και παρ όλες τις δυσκολίες γίνεται όμορφη.
Ακολούθησε καφές στην πλατεία των Καλαβρύτων με τον Σεβασμιώτατο να μιλά για άλλη μια φορά για την επικείμενη παραίτησή τον Αύγουστο του 2018 και τον Δήμαρχο να τον καλεί να δώσει παράταση στην απόφασή του ωστε να είναι παρών στις μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις που ετοιμάζονται στα Καλάβρυτα για τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας (1821-2021).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσεις σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας (6μμ) στις 13 Αυγούστου θα Λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς και ανήμερα της Παναγίας 15/8, θα χοροστατήσει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής  
      

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.