HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

π. Βασίλειος Σπηλιόπουλος: Δεν είμαστε ζητιάνοι -Απαιτούμε τα αυτονόητα...

Ο επιτυχών στις Πανελλαδικές εξετάσεις στο τμήμα Φιλολογίας Πάτρας, πολύτεκνος ιερέας από το Βεσίνι Καλαβρύτων  π. Βασίλειος Σπηλιόπουλο...

Ο επιτυχών στις Πανελλαδικές εξετάσεις στο τμήμα Φιλολογίας Πάτρας, πολύτεκνος ιερέας από το Βεσίνι Καλαβρύτων  π. Βασίλειος Σπηλιόπουλος και που έγινε θέμα συζήτησης μετά το δημοσίευμα του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS (διαβάστε εδώ),  απέστειλε επιστολή με την απαντά με... θερμές ‘‘ευχαριστίες‘‘ για όσους έσπευσαν να επαινέσουν και να συγχαρούν του επιτυχόντες και κυρίως στα συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη κου Κατσιφάρα.

Αναλυτικά η επιστολή του π. Βασιλείου Σπηλιόπουλου

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένο το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από την ανάληψη των καθηκόντων από τον κο Κατσιφάρα δεν μας παρέχει το αυτονόητο δικαίωμα μας που πηγάζει από  την αυτονόητη, ηθικά και νομικά, υποχρέωση της, της μεταφοράς των μαθητών μας στο νηπιαγωγείο Δάφνης αλλ ούτε μεριμνά για την απόδοση του σχετικού επιδόματος, το οποίο ούτως ή άλλως είναι αστείο συγκρινόμενο με την δαπάνη,  σας στέλνω ένα μικρό άρθρο με τις θερμές μου ‘‘ευχαριστίες‘‘ προς του ‘‘κυρίους‘‘ αυτούς.
Σας ευχαριστώ  για κάθε προηγούμενη κατανόηση και  συμπαράσταση σας πάνω στο θέμα αυτό.
 Kαι αφού επιτέλους κόπασε ο υπέρμετρος θόρυβος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των  πανελληνίων εξετάσεων και την ‘‘ επιτυχία‘‘ μου σ αυτές, που ως μη όφειλε διογκώθηκε, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με την πραγματικότητα.  
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά τον κο Απόστολο Κατσιφάρα και όλους τους ανευθυνουπευθύνους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  για τρεις βασικούς λόγους.
Πρώτον διότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην συμμετοχή μου στις πανελλήνιες εξετάσεις‘‘  και στην ‘‘επιτυχία μου‘‘ σε αυτές  και με βοήθησαν με κάθε δύναμη που διέθεταν . Ο αξιότιμος κος Κατσιφάρας, συνεπικουρούμενος από τους έξοχους συνεργάτες το  με ανάγκασε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά να πηγαίνω δυο φορές την ημέρα στη Δάφνη για να φοιτήσει το παιδί μου, άλλο παιδί κάθε χρονιά εννοείται,  στο νηπιαγωγείο της περιοχής!! Με τον τρόπο αυτό σκέφτηκε ασφαλώς ότι θα υποχρεώνομαι να ξυπνάω νωρίς, ότι θα κάνω την πρωινή βολτίτσα μου στη Δάφνη για να διαβάζω με καθαρό νου, ότι θα εκτιμήσω την αξία της εκπαίδευσης  καταβάλλοντας προσωπικό κόπο, ότι ξαλαφρωμένος από το πόσο των 100 έως 120 ευρώ το μήνα  θα απαλλαγώ από την έγνοια για το τι θα τα κάνω και θα συγκεντρώνομαι στο στόχο μου, ότι δε θα βαριέμαι μη έχοντας άλλες ασχολίες όντας αργόσχολος, ότι δε θα μπορώ να ασκώ τα λειτουργικά μου καθήκοντα και θα ξεκουραστώ για να έχω δυνάμεις για τις πανελλήνιες, ότι τέλος το μοναδικό και ταλαιπωρημένο μας αυτοκίνητο θα καταστραφεί κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να επενδύσουμε τα  αμύθητα πλούτη μας στην αγορά ενός νέου οχήματος διασφαλίζοντας και την ασφάλεια των παιδιών μας που βρισκόταν σε κίνδυνο από το παλαιό όχημα.  40 χιλιομετράκια την ημέρα μόνο για την μεταφορά όσο και να πες κάνουν καλό βρε αδελφέ.  Σε ξυπνάνε, σε ενεργοποιούν.  
Δεύτερον διότι πέραν από την αμέριστη συμπαράσταση του προς εμένα προσωπικά κάνει τα πάντα ώστε και τα παιδιά μας, όλων τα παιδιά,  να επιτύχουν μελλοντικά σπουδαίους και μεγάλους στόχους.  Σοφά σκεπτόμενος, και συσκεπτόμενος και με άλλους φορείς και θεσμούς, κατέληξαν από κοινού στο συμπέρασμα ότι αν το παιδάκι το κουράσουμε δύο χρόνια με το άχρηστο νηπιαγωγείο πώς μετά από χρόνια θα επιτύχει την εισαγωγή του στην ανώτατη εκπαίδευση; Με τι κουράγιο να διαβάσει; Οπότε μας προτρέπει από τότε που ανέλαβε με υπευθυνότητα και επιμέλεια  τα καθήκοντα του να κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι.  Θα πάνε αργότερο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο όπου άλλοι φορείς έχουν προβλέψει να τα κρατούν ξεκούραστα και σωματικά και πνευματικά αποφεύγοντας να φορτώσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα διορίζοντας δασκάλους και καθηγητές.  
Τρίτον για τις υπέροχες ευχές και τα συγχαρητήρια που έδωσε στους επιτυχόντες.  Αν και είναι αυτονόητο ότι αυτά δεν απευθύνονταν στην αναξιότητά μου, και καλώς φυσικά, τον συγχαίρω για το ρεσιτάλ υποκρισίας και θα τον πρότεινα για όσκαρ πρώτου αντρικού, αν η στάση του μπορεί να χαρακτηριστεί και αντρίκια, ρόλου.  Τι ερμηνεία αριστοτεχνική! Τι τέχνη! Τι δραματική απόδοση! Να κάνεις τα πάντα ώστε τα παιδιά της περιοχής να στερούντα ι την στοιχειώδη εκπαίδευση και μετά να τα συγχαίρεις τάχα για την επιτυχία ή να τα συμβουλεύεις για την αποτυχία!! Εύγε κε  περιφερειάρχα!! 
Και για να σοβαρευτούμε λιγάκι, όσοι μπορούμε και όσο μπορούμε με τα όσα γελοία και τραγικά συμβαίνουν, ας μάθει ο κο Κατσιφάρας ότι ένας βασικός λόγος που μετείχα στις πανελλήνιες εξετάσεις παρά τις φοβερά αντίξοες συνθήκες ,που την φετινή χρονιά με την συνδρομή του πάντα έγιναν α απελπιστικά πιο αντίξοες, ήταν για να διδάξω στα παιδιά το πείσμα και εν πολλοίς πιστεύω τα κατάφερα. Ας μάθει ότι όσο κι αν ο ίδιος και οι αποδεδειγμένα άχρηστοι συνεργάτες του κάνουν τα πάντα για να μείνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και απαίδευτα εμείς θα τα μορφώσουμε πάση θυσία.  Ίσως βέβαια να μη καταφέρουμε να τα στείλουμε στις Ανώτατες Σχολές που φοίτησαν οι ‘‘φωστήρες‘‘ αυτοί αλλά θα τα κάνουμε ανθρώπους που θα έχουν αρχές, ιδανικά, πείσμα, ομολογιακό και θυσιαστικό πνεύμα  που θα φτάνει ως θανάτου, φιλανθρωπία και φιλότιμο, ευγένεια, αλληλεγγύη, καθαρό νου. Θα κάνουμε τα πάντα να μη μείνουν αμόρφωτοι κι  ας μην αποκτήσουν  περγαμηνές .  Τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του στον αγώνα μας αυτό με το υπέροχο παράδειγμα προς αποφυγήν που μας προσφέρει. 
Υ.Γ― Σκοπός της δημοσίευσης δεν είναι φυσικά η ευαισθητοποίηση των ανευθύνων της περιφέρειας  ούτε ελπίζουμε πλέον, ίσως και να μη θέλουμε πια, να μας παρέχει τα αυτονόητα.  Δεν είμαστε ζητιάνοι οπότε ας μη νομίζουν ότι με το να μην βάλουν για άλλη μια φορά ταξί και μην δίδοντάς και το επίδομά τους θα μας κάμψουν και ταπεινώσουν.  Σκοπός είναι να λέγεται που και που και η  αλήθεια και από κει και πέρα  ο έχων ώτα αλούειν ακουέτω. 
Ελάχιστος εν πρεσβυτέροις 
Ιερεύς Βασίλειος Σπηλιόπουλος
Εφημέριος Βεσινίου Καλαβρύτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.