HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Α.Ε.Κ.: Όλα θα κριθούν στην Αθήνα

Η ΑΕΚ επέδειξε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και κράτησε σχετικά εύκολα το 0 στην άμυνα όμως θα πρέπει να πετύχει επιτέλους κάποιο γ...

Η ΑΕΚ επέδειξε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και κράτησε σχετικά εύκολα το 0 στην άμυνα όμως θα πρέπει να πετύχει επιτέλους κάποιο γκολ αν θέλει να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Στο κατάμεστο Jan Breydel Stadium η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Μπριζ με τον Χιμένεθ να επιλέγει αρκετές εκπλήξεις στον σχηματισμό της βασικής ενδεκάδας.
Συγκεκριμένα ο Ανδαλουσιανός τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ σε σχηματισμό 3-5-2 με τους Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες στην τριάδα της άμυνας, τον Μπακάκη δεξιά και τον Λόπες αριστερά. Στο κέντρο βρίσκονταν οι Γαλανόπουλος, Σιμόες και Μάνταλος ενώ μπροστά τους κινούταν ο Κλωναρίδης σε ρόλο δεύτερου επιθετικού. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Λιβάγια.
Δυναμικό ξεκίνημα για την Ένωση
Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά δυνατά στο γήπεδο και έχοντας ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό της. Παίζοντας ψύχραιμα και κερδίζοντας λόγω υπεραριθμίας την μάχη του κέντρο κατάφερε να επιβάλλει στο πρώτο τέταρτο τον ρυθμό της και να απειλήσει δύο φορές μέσα σε μόλις πέντε λεπτά. Αρχικά στο γύρισμα του Κλωναρίδη ο Μάνταλος δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα η Μπριζ παραλίγο να σημειώσει αυτογκολ μετά τη σέντρα του Μάνταλου με τον Χόρβαθ όμως να αποκρούει. Η ολική κυριαρχία της Ένωσης στο πρώτο τέταρτο επιβεβαιώθηκε με μία ακόμη ευκαιρία καθώς στο 12΄ ο Σιμόες αστόχησε σε σουτ εκτός περιοχής μετά από κόντρα επίθεση και πάσα του Λιβάια.
Ισορρόπησε η Μπριζ, δεν απειλήθηκε η ΑΕΚ
Από το τέταρτο και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά με την Μπριζ να κερδίζει με΄τρα στο γήπεδο αλλά την ΑΕΚ να αμύνεται σωστά και να μην αφήνει περιθώρια στους Βέλγους να κάνουν κάτι καλό. Οι γηπεδούχοι πργματοποίησαν μόνο δύο σουτ ένα με τον Βάσεν στο 15' μετά από κόρνερ και ένα με τον Βάνακεν στο 31΄χωρίς να μπορεί να θεωρηθει κανένα από τα δύο πραγματική απειλή για την εστία του Ανέστη. Η τελευταία ευκαιρία πριν το ημίχρονο μάλιστα άνηκε και πάλι στην Ένωση που στο 38΄έφυγε πολύ ωραία στην αντεπίθεση αλλά ο Λόπες επέλεξε να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Με 10 παίχτες η ΑΕΚ
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Μπριζ να πατάει λίγο καλύτερα στο γήπεδο και να φτάνει κοντά στο γκολ μόλις 8 λεπτά μετά την έναρξή του μετά από σέντρα του Βανάκεν και κεφαλιά του Μέχελ που κατέληξε άουτ. Η φάση που άλλαξε ολοκληρωτικά τις ισορροπίες στον αγωνιστηκό χώρο όμως συνέβη στο 58΄. Ο διατητής Κασάι είδε τον Λιβάια να πατάει τον αντίπαλό του και του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια απόφαση που μπορεί να θεωρηθεί και αυστηρή. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Χριστοδουλόπουλος (που είχε περάσει στο παιχνίδι έναντι του Κλωναρίδη δευτερόλεπτα πριν) βρέθηκε μόνος του στην κορυφή της επίθεσης και φυσικά το έργο της ΑΕΚ να σημειώσει κάποιο εκτός έδρας γκολ έγινε εξαιρετικά δύσκολο.

Άντεξε η ΑΕΚ, ραντεβού στην Αθήνα
Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα οι Βέλγοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποια σπουδαία φάση μέχρι το τέλος με εξαίρεση ένα επικίνδυνο σουτ του Βάνακεν στο 69΄ που εξουδετέρωσε ο Ανέστης. Η ΑΕΚ με την σειρά της είχε δύο ακόμα σουτ με τον Χριστοδουλόπουλο που πάλευε μόνος του στην κορυφή της επίθεσης χωρίς φυσικά να απειληθεί σημαντικά ο Χόρβαθ. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την Ένωση να κρατά από το παιχνίδι την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της και τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στις 24/8 στο ΟΑΚΑ.
Οι συνθέσεις:
Κλαμπ Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Χόρβαθ, Σίμονς, Βόσεν (Γουέσλει 57΄), Παλάσιος (Ραφαέλοφ 72΄), Λιμπόμπ, Βανάκεν, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Νακαμπά, Μποναβεντούρ (Ντιαμπί), Μεσέλ.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (Γιόχανσον 73΄), Κλωναρίδης (Χριστοδουλόπουλος 58΄), Λιβάια.
από sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.