HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Τρομερή η Εθνική Ανδρών - Με σούπερ άμυνα +58 τη Ρουμανία

Η Εθνική ήταν σαρωτική στην πρεμιέρα των φιλικών της, έπαιξε «ατσαλένια» άμυνα, είχε επιθετικό πλουραλισμό και «διέλυσε» την υποδεέστερη...

Η Εθνική ήταν σαρωτική στην πρεμιέρα των φιλικών της, έπαιξε «ατσαλένια» άμυνα, είχε επιθετικό πλουραλισμό και «διέλυσε» την υποδεέστερη Ρουμανία με +58 (106-48). Πρώτος σκόρερ ο Παπανικολάου (17π.).
Η Εθνική ήταν σαρωτική στην πρεμιέρα των φιλικών της, έπαιξε «ατσαλένια» άμυνα, είχε επιθετικό πλουραλισμό και «διέλυσε» την υποδεέστερη Ρουμανία με +58 (106-48). Πρώτος σκόρερ ο Παπανικολάου (17π.).
Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η Εθνική Ομάδα στο πρώτο φιλικό της. Η Ρουμανία, φυσικά, ήταν ένας πολύ αδύναμος αντίπαλος για τα μέτρα της Ελλάδας, όμως οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και το γλιστερό παρκέ στο «Δ. Τόφαλος».
Η «επίσημη αγαπημένη» έδωσε το πρώτο φιλικό της ενόψει Eurobasket χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά δίχως και τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη - Κωνσταντίνο Μήτογλου, που έμειναν εκτός δωδεκάδας. Ο Κώστας Παπανικολάου (17π.), ο Νίκος Παππάς (14π.), ο Ιωάννης Παπαπέτρου (12π.) και ο Γιώργος Πρίντεζης (11π.) τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ η Ελλάδα είχε πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα (65% με 13/20 3π.).
Την Τρίτη η «επίσημη αγαπημένη» θα αντιμετωπίσει την Μεγάλη Βρετανία (8/8, 21:00) στον τελικό του Τουρνουά της Πάτρας.
Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με καλή κυκλοφορία στην επίθεση, «σφιχτή» άμυνα και ένα γρήγορο 11-0 στο 5'. Οι Ρουμάνοι γύρισαν στην άμυνα σε ζώνη, ο Μολντοβεάνου έβαλε 7π., αλλά η «επίσημη αγαπημένη» μεγάλωνε τη διαφορά (22-7 στο 10') με... όπλο της το παιχνίδι στο ζωγραφιστό. Στο πρώτο δεκάλεπτο τα ριμπάουντ ήταν 16-4, με την Ελλάδα να βρίσκει 8π. από τη ρακέτα της.
Οι «στροφές» ανέβηκαν ακόμα περισσότερο στη δεύτερη περίοδο, με το σκορ να «ξεφεύγει» στο 16' (32-12) και το κοινό να... ζεσταίνεται. Βέβαια, για τη ζέστη που ένιωθε ο κόσμος στις εξέδρες, αλλά και οι παίκτες στο παρκέ, έφταιγε το χαλασμένο κλιματιστικό στο «Δ. Τόφαλος»! Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα συνέχισαν να βγάζουν ενέργεια και αγωνιζόμενοι με τον Νικ Καλάθη στο «1», τον Γιάννη Μπουρούση στο «5» και τρεις φόργουορντ ανάμεσά τους (Κώστα Παπανικολάου - Ιωάννη Παπαπέτρου - Θανάση Αντετοκούνμπο) πήγαν στο +28 του ημιχρόνου (49-21 στο 20'). Οι δύο «Παπ», που συνεργάστηκαν εκπληκτικά, ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας (8π. ο Παπανικολάου, 7π. ο Παπαπέτρου). Απολαυστικός ήταν και ο Γιώργος Παπαγιάννης (6π., 2ρ., 3κοψ. στο ημίχρονο).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να τα... σπάνε έξω από τα 6,75μ. (2/15 3π.) και η Ελλάδα ήταν σταθερά καλή επιθετικά. Έτσι, η ομάδα του Μίσσα έδωσε... διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της, ανεβάζοντας τη διαφορά σε επίπεδα άνω των 35π. (72-33 στο 28'), με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Νίκο Παππά να βρίσκουν σκορ. Το... γαλανόλευκο ρεσιτάλ συνεχίστηκε μέχρι το 30' (80-34). Μοναδικό πρόβλημα της Εθνικής σε εκείνο το σημείο ήταν το... παρκέ που γλιστρούσε πολύ. Ο Πρίντεζης και ο Μπόγρης έχασαν την ισορροπία τους, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε την σκούπα για να καθαρίσει το κομμάτι που γλιστρούσε από τον ιδρώτα!

Με ένα γρήγορο 4-0 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου η διαφορά πήγε στους 50 πόντους δια χειρός Παπαπέτρου (84-34 στο 31'). Από εκεί και μετά, φυσικά, πρώτο μέλημα των διεθνών ήταν να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς και να συνεχίσουν σε υψηλό τέμπο, ώστε να ευχαριστήσουν τον κόσμο που γέμισε το κλειστό. Το πόδι δεν... ξεκόλλησε από το γκάζι και η Εθνική ολοκλήρωσε το πρώτο της φιλικό με μια άνετη νίκη και σκορ 106-48.

Τα Δεκάλεπτα: 22-7, 49-21, 80-34, 106-48

Ο MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου (17π., 2ρ., 3ασ.). «Γεμάτη» εμφάνιση από τον 27χρονο φόργουορντ, που έδωσε πάρα πολλές επιθετικές λύσεις, έπαιξε καλές άμυνες και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την Εθνική Ομάδα.

Ο Σκληρός: Ο Νίκος Παππάς (14π.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (8π., 4ρ., 3κοψ.). Ο 27χρονος πλέι μέικερ έδειξε το επιθετικό του ταλέντο και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή φάση, έχοντας ρυθμό και καλά ποσοστά, ενώ ο «PapaG» στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών έκανε... σόου μέσα στη ρακέτα.

Η Γκέλα: Φυσικά η ζέστη στο «Τόφαλος». Ο κόσμος στις εξέδρες και οι παίκτες στο παρκέ δυσφορούσαν, ενώ λίγο έλειψε να έχουμε και... απρόοπτα, όταν ο Πρίντεζης και ο Μπόγρης γλίστρησαν λόγω του ιδρώτα στο παρκέ. Δίχως αμφιβολία ο κλιματισμός στο κλειστό της Πάτρας πρέπει να διορθωθεί ενόψει των αγώνων της Τετάρτης (8/8).

Η Εξέδρα: Γεμάτο το «Τόφαλος», με πολλά παιδιά, καραμούζες, «Ελλάς, Ελλάς» και πολλά χειροκροτήματα! Όμορφη ατμόσφαιρα στην πρεμιέρα της Εθνικής στα φιλικά ενόψει Eurobasket.
από: sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.