Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοπρατούνται οι εργολαβίες συντήρησης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ύψους 35,5 εκατ. ευρώ

Τα μεγάλα οδικά έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , καθώς και η πορεία του έργου της Μικρής Περ...

Τα μεγάλα οδικά έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η πορεία του έργου της Μικρής Περιμετρικής Πατρών, συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.
Τέθηκε επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα και ο προγραμματισμός δημοπράτησης των εργολαβιών ύψους 35,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για τη συντήρηση – αποκατάσταση τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας.
Όπως τονίστηκε, όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, δηλαδή μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου και έτσι σύντομα θα προχωρήσουν οι εργασίες σε 12 (δώδεκα) σημεία του οδικού δικτύου που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και αποκατάστασης.
«Πρόκειται για ένα σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που «αγκαλιάστηκε» και πλέον προχωρά, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και άρτια τεχνική προετοιμασία των Υπηρεσιών μας και για το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο αναπλ. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε:
«Μέσα από τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών προχωράμε μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους στην ολοκλήρωση αυτών των μείζονος σημασίας για την οδική ασφάλεια εργασιών, τα οποία και θα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία».

Πορεία Μικρής Περιμετρικής
Το σημαντικότερο ζήτημα που βρέθηκε στο επίκεντρο, είναι το έργο της Μικρής Περιμετρικής Πατρών και η εξέλιξη των εργασιών, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και οι δύο τελευταίες εκκρεμότητες, η ανακατασκευή των τούνελ στο ύψος του Κάστρου, αλλά και η τελική ολοκλήρωση και παράδοση του κόμβου Κουρτέση, με τα συμπληρωματικά κυκλοφοριακά μέτρα αντιδρόμησης των οδών Κορίνθου και Κανακάρη.
«Παρ’ ότι ήταν ένα βαλτωμένο έργο, εντούτοις τρέξαμε, ξεπεράσαμε τα προσχώματα, απευθυνθήκαμε στη Δικαιοσύνη για τις κακοτεχνίες και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να πούμε στους συμπολίτες μας ότι το έργο σύντομα τελειώνει και θα δοθεί μία μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό της Πάτρας» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.
Μάλιστα ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα και έδειξε σημαντικό ενδιαφέρον στα δέντρα και το πράσινο που θα φυτευτεί στα πρανή της Μικρής Περιμετρικής, σημειώνοντας πως η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος θα πρέπει να παραμείνει προτεραιότητά μας.

Αυτοψία στη συντήρηση του Δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ακολούθησε αυτοψία στο έργο συντήρησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας και ιδίως στο τμήμα της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα, στο οποίο υλοποιούνται αυτή την περίοδο οι εργασίες.
Πρόκειται για μία εργολαβία συντήρησης, ύψους 2.600.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικές, τεχνικών έργων, ασφαλτικές, πρασίνου και σήμανσης.
Όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80% του έργου συντήρησης και βελτίωσης του εθνικού οδικού δικτύου στα γεωγραφικά σύνορα της Π.Ε. Αχαΐας που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ποιοι παρέστησαν
Στη σύσκεψη, αλλά και στην αυτοψία, συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Βασίλης Λοτσάρης, η προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Ευαγγελία Μπίνα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Ωρίμανσης Έργων, Ελέγχου Ποιότητας και Τεχνικών Προδιαγραφών Ιωάννης Ρόδης και άλλα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΟΥ-ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Ν.Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ –ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Δ.Ε.

                 

                     2.100.000

                        


      15.9.2017
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΚΡΥΝΟΡΟΣ

                                  600.000                         


                                 15.9.2017
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ  Ε.Ο.Δ  ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΜΕΝΙΔΙ)


6.000.000
                              


 15-9-2017
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο. 33 <<ΠΑΤΡΑ-ΤΡΙΠΟΛΗ>> (ΕΩΣ ΟΡΙΑ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ


                     7.000.000                      


15-9-2017
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ



3.000.000                       


15-9-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.