Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

30 ΧΡΟΝΙΑ  ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ  1987-2017  Αγαπητές Πατριώτισσες και Πατριώτες,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοτανα...

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ 1987-2017 
Αγαπητές Πατριώτισσες και Πατριώτες, 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων, σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι με υγεία και είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 30ου Συναπαντήματος 2017 γιορτάζοντας την καθιέρωση του θεσμού «30ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ» και να γεμίσει με μουσική, χορό, ήχο, θέαμα, μαγεία και γνώση, το όμορφο χωριό μας. 

ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Εορτή της Παναγίας. 
Εκκλησιασμός με αρτοκλασία. 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο της εκκλησίας, θα γίνει διανομή του άρτου και θα προσφερθούν γλυκίσματα και αναψυκτικά. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
To πρωϊ και ώρα 7.00μ.μ. θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία του χωριού για να πραγματοποιήσουμε πρωϊνό περίπατο στις τοποθεσίες του χωριού μας: TΡΑΓΑΝΕΣ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΑΚΟΝΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ-ΜΑΓΟΥΛΑ-ΤΡΑΝΗ ΒΡΥΣΗ-ΔΙΧΑΛΙ. 
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – ΕΝΘΥΜΙΑ ΖΩΗΣ 
«Ό,τι θυμάσαι, λένε, μέσα σου ζει, ζει και δεν πεθαίνει ποτέ…. 
Γυρίζουμε το χρόνο πίσω και θυμόμαστε όσα ήμασταν, όσα ζήσαμε και όσα δεν μπορούμε να έχουμε πιά.» 

To Βράδυ και ώρα 20.00 μ.μ. στην πλατεία του χωριού, σας περιμένουμε όλους να μας προσφέρετε ασπρόμαυρες φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων, φωτογραφίες από τη ζωή του χωριού (όπως: γάμοι, πανηγύρια, γλέντια) καθώς και από την καθημερινή ζωή απεικονίζοντας είτε τις γεωργικές – κτηνοτροφικές, είτε τις οικιακές εργασίες, ώστε το Δ.Σ. του Συλλόγου, μελλοντικά, να αξιολογήσει και να δημιουργήσει ένα «φωτογραφικό άλμπουμ» το οποίο θα είναι στην διάθεση όλων των πατριωτών. 
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι οι φωτογραφίες θα επιστραφούν στους κατόχους. 

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 & ώρα 20.00 
Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Καλαβρύτων θα γίνει δωρεά και παρουσίαση, για πρώτη φορά, από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση «Η Αρχοντική Γυναικεία Αστική Φορεσιά της Αχαϊας και των Καλαβρύτων του 19ου αιώνα» η οποία θα κοσμεί το πρώτο, Λαογραφικό Μουσείο Σκοτάνης, της Δημοτικής Ενότητας Παϊων. 
Η Αρχοντική Γυναικεία Αστική Φορεσιά της Αχαϊας και των Καλαβρύτων του 19ου αιώνα θα εισέλθει στο χώρο της πλατείας μαζί με το Ιστορικό Λάβαρο & τη Σημαία του Συλλόγου, συνοδευόμενη από παραδοσιακά τραγούδια, από τον Σύλλογο Φίλων Ίππων «ΧΕΛΜΟΣ» Κλειτορίας με Πρόεδρο τον κ. Νικόλαο Θωμά, καθώς και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λυκουριωτών & Υπεύθυνο της Χορευτικής Ομάδας Συλλόγου Λυκουριωτών κ. Σωκράτη Μούσιο. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
Η πλατεία του χωριού και ώρα 18:30 μ.μ. θα γεμίσει με πολύχρωμα φουσκωτά παιχνίδια από την ΝΙΚΗ ΚΛΟΟΥΝ ΕVENTS & την παρέα της. Οι μικροί μας φίλοι θα ψυχαγωγηθούν, θα συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες και θα έχουν την δυνατότητα να μεταμορφωθούν μέσα από το face-painting. 
Στην συνέχεια, και ώρα 21.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία, από την «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» με μαέστρο τον κ. Γεώργιο Μπαμπαράκο και 25 Καλαβρυτινούς μουσικούς οι οποίοι θα μας μεταφέρουν σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι παραδοσιακών και σύγχρονων μελωδιών. 
Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων συμπληρώνει, φέτος, 91χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων. 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα γευτούμε τα παραδοσιακά γλυκά και τις πίτες των ντόπιων κυριών και θα διανεμηθούν συμβολικά δώρα προς τιμήν τους. 
Η Βραδιά θα συνεχισθεί με πολύ κέφι και χορό, για μικρούς και μεγάλους από την D.j. κ. Σία Παπαγιαννοπούλου. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 
Το βράδυ και ώρα 20:00μ.μ. θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία του χωριού για το 30ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ και την κοινή συνεστίαση με όλους του πατριώτες και φίλους του Συλλόγου μας, γιορτάζοντας τα γενέθλια του θεσμού «30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ». 
Τη βραδιά θα πλαισιώσει ο κ. Λάκης Γεωργακόπουλος και το συγκρότημά του με παραδοσιακά –τοπικά τραγούδια. 

Αγαπητά Μέλη, 
Φέτος συμπληρώνονται 30χρόνια από τη διεξαγωγή του πρώτου Συναπάντηματος στη Σκοτάνη!!!! Κάθε χρόνο την περίοδο του δεκαπενταύγουστου οι Σκοταναίοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού συγκεντρώνονται στο χωριό μας για να γιορτάσουμε, να γνωριστούμε, να ανανεώσουμε δεσμούς οικογένειας και φιλίας, να συνδράμουμε ο ένας με τον άλλο, να διατηρήσουμε το χωριό μας ζωντανό και να αφήσουμε το σημάδι μας στην Καλαβρυτινή γη, ως ένα ξεχωριστό, αγέρωχο, περήφανο και μοναδικό κομμάτι της. 

Για το λόγο αυτό η γιορτή για το 30ο Αυγουστιάτικο Συναπάντημα που συμπίπτει με τα γενέθλια του θεσμού «30ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ» θα είναι ακόμη πιο λαμπρή, ακόμη πιο μεγάλη.!!! 

Σκοπός και στόχος, όλων μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε ζωή στον τόπο που εσείς γεννηθήκατε, και εμείς σήμερα χαιρόμαστε που ως παιδιά παίξαμε και μεγαλώσαμε περνώντας τα ομορφότερα καλοκαίρια μας στο χωριό έχοντας δυνατά στην ψυχή μας τόσο τις παιδικές αναμνήσεις, όσο και τις ιστορίες του χωριού τις οποίες προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε και στους νεότερους. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σας ευχαριστεί και με την δική σας παρουσία, στήριξη και συμμετοχή να συνεχίσουμε την δημιουργική μας πορεία και να ζήσουμε και φέτος, ένα ξεχωριστό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Σκοτάνη.!!!!!! 
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχει τη διακριτική ευχέρεια για τυχόν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες. 
Καλή Αντάμωση 
Με φιλικούς και πατριωτικούς χαιρετισμούς. 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑΝΘΗ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡ. ΣΑΤΟΛΙΑΣ 
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΖΗΚΟΣ 
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
ΕΦΟΡΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 
ΜΕΛΗ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΠΠΑΣ 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Λ. ΛΑΣΚΑΡΗ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΣΑΤΟΛΙΑΣ
       



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.