Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

15ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα - To πρόγραμμα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας , διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, πολιτιστικές εκδηλ...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, που στόχο έχουν τη διατήρηση του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού μας, τη συντήρηση της παράδοσης, τη διατήρηση των ηθών και εθίμων του τόπου μας και της ιστορίας μας, δίνοντας
συγχρόνως την ευκαιρία να συναντηθούμε, οι απανταχού της γης, Καλαβρυτινοί, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Οι εκδηλώσεις αυτές του 15ου ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ, θα πραγματοποιηθούν από 18 έως 20 Αυγούστου 2017, στις κεντρικές πλατείες, της Κλειτορίας 18 Αυγούστου ώρα 8.00 μ.μ. και των Καλαβρύτων το Σάββατο 19 Αυγούστου ώρα 8,00 μ.μ.

Αναλυτικά :
Παρασκευή 18 Αυγούστου ώρα 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας.
Σάββατο 19 Αυγούστου ώρα 8 μ.μ στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 15ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, έχει ως εξής:
Ημέρα 1η Παρασκευή 18 Αυγούστου στην Κλειτορία.
Άφιξη των προσκεκλημένων στα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, υποδοχή, τακτοποίηση στους χώρους φιλοξενίας,, ξενάγηση στην πόλη.
Απόγευμα : Ώρα 8:00 μ.μ πρώτη εκδήλωση, στην κεντρική πλατειά της Κλειτορίας.
Συγκέντρωση των χορευτικών ώρα 7:30 μ.μ με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών στην Μαθητική Εστία Κλειτορίας και πατινάδα,

Ημέρα 2η Σάββατο 19 Αυγούστου, στα Καλάβρυτα.
Πρωί: Ώρα 10:30 πμ, επίσκεψη όλων των Συλλόγων στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής ,στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, σχετική ομιλία, και κατάθεση στεφάνων. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Απόγευμα: Ώρα 7:30 μμ συγκέντρωση στην πλατεία Χελμού όλων των χορευτικών με τις
παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών και πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την κεντρική πλατεία και ακολουθεί «Ο ΤΡΑΝΟΣ ΧΟΡΟΣ» όλων των χορευτικών μαζί με χορούς από όλη την Ελλάδα, με παραδοσιακή ορχήστρα.

Μετά από την κοινή χορευτική παράσταση όλων των χορευτικών, θα ακολουθήσει η παρουσίαση χορών ανά περιοχή: Πελοπόννησο – Μακεδονία – Νησιά – Ήπειρο – Θράκη, με την ορχήστρα σας η CD.

Αμέσως μετά χαιρετισμοί επισήμων και των εκπροσώπων των συλλόγων, ανταλλαγή
αναμνηστικών και στη συνέχεια χορός για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.