HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Δημιουργία Πυροφυλακίων από την Τ.Κ.Λυκούριας

Επιστολή προς τον διοικητή της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Χάρη Γιαννάκη, απέστειλε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λυκούριας κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης σχετικά...

Επιστολή προς τον διοικητή της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Χάρη Γιαννάκη, απέστειλε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λυκούριας κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης σχετικά με δημιουργία δύο πυροφυλακίων στην κοινότητα Λυκούριας όπου ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισµός, η λειτουργία και η στελέχωση των πυροφυλακίων θα αναλάβει το τοπικό συµβούλιο για τους µήνες της καλοκαιρινής περιόδου και ειδικότερα τις ηµέρες που οι µετεωρολογικές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Αναλυτικά η επιστολή Κοντογιάννη έχει ως εξής:

Κύριε Διοικητά,
γνωρίζοντας το πραγµατικό ενδιαφέρον σας για την προστασία των δασών µας ( πρόληψη πυρκαγιάς, άµεση κινητοποίηση και αποτελεσµατική παρέµβαση ) το τοπικό συµβούλιο της κοινότητας Λυκούριας θα ήθελε να γίνει αρωγός στο Λειτούργηµα που µε τόσο αποτελεσµατικότητα εκτελείται.
Η κοινότητα της Λυκούριας, πέραν του ελατοδάσους «Σαϊτά» έχει και εκατοντάδες στρέµµατα χαµηλής και πυκνής συνεχόµενης βλάστησης ( πουρνάρια, δρυς, ελιές ) χωρίς την παρεµβολή αστικής ζώνης, µε εξαίρεση το βορειοδυτικό τµήµα του χωριού.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς, η καθυστέρηση στην πυρανίχνευση, στην ειδοποίηση και την άµεση επέµβαση της πυροσβεστικής θα έχει καταστροφικά αποτελέσµατα για το δάσος, τις καλλιέργειες, τα ζωντανά και την ζωή των κατοίκων.
Για τους λόγους αυτούς το τοπικό συµβούλιο στην συνεδρίαση στις 07/07/2017 (απόφαση Νο 39/2017 ) αποφάσισε όπως προτείνει στην πυροσβεστική υπηρεσία Καλαβρύτων:
1. Την κατασκευή δύο πυροφυλακίων στην κοινότητα Λυκούριας. Οι περιοχές που πρότεινε είναι:
α. Μαγούλα: εποπτεύει το νοτιοδυτικό τµήµα του χωριού µας και µέρος του νοµού Αρκαδίας
β. Τσούµπι της Ντένας: εποπτεύει το νοτιοανατολικό τµήµα αλλά και σηµαντικό τµήµα του Φενεού Κορινθίας ( Ζήρια - Καστανά - Μυγδαλιά ).
Αυτονόητο θεωρείται και ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισµός, την λειτουργία και στελέχωση των πυροφυλακίων θα αναλάβει το τοπικό συµβούλιο για τους µήνες της καλοκαιρινής περιόδου και ειδικότερα τις ηµέρες που οι µετεωρολογικές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
2. Ο Δασικός δρόµος του ελατοδάσους Σαϊτά ( από την στροφή Ν. Ρούπα-Κιάφα Ριγάνι ) εδώ και δεκαετίες είναι ηµιτελής ( σταµατάει στην µέση του δάσους ). Το τοπικό συµβούλιο ζητά την ολοκλήρωση του δασικού δρόµου και την σύνδεση µε τον δασικό δρόµο της κοινότητας Δάρα Αρκαδίας ( µήκος 1300µ ), καθώς υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς να εγκλωβιστούν πυροσβέστες, κτηνοτρόφοι, ορειβάτες, ζώα.
Πιστεύουµε να βρούµε θετική ανταπόκριση από την υπηρεσία σας και όπως προωθήσετε αρµοδίως τα αιτήµατά µας και όχι να µας υποδείξετε άλλους θεσµικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση των αιτηµάτων µας.
Με εκτίµηση ο Πρόεδρος 
Κοντογιάννης Σοφοκλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.