HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Πως επιτέλους δόθηκε Λύση στην Διακομιδή των Ασθενών

Τα τελευταία χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις και με όλους τους Υπουργούς, λύση δεν μπορούσε να βρεθεί για τις διακομιδές ασθενών στα Καλάβ...

Τα τελευταία χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις και με όλους τους Υπουργούς, λύση δεν μπορούσε να βρεθεί για τις διακομιδές ασθενών στα Καλάβρυτα με αποτέλεσμα να έχουν χαθέι ακόμα και ζωές από τις ολιγωρίες των κυβερνώντων. Όλα ξεκίνησαν με τον τον νόμο Γεωργιάδη, όπου οι τέσσερις οδηγοί του Νοσοκομείου Καλαβρύτων έγιναν υπάλληλοι του ΕΚΑΒ. Ο νόμος όριζε ότι το ασθενοφόρο, θα πρέπει να κινείται με δύο άτομα. Έτσι οι τέσσερις οδηγοί, έγιναν ουσιαστικά δύο. Αποτέλεσμα όλου αυτού οι μισές βάρδιες που απαιτούνται, να είναι ακάλυπτες...
Σήμερα, και μετά τόσα χρόνια αναλγησίας των κυβερνώντων, λύση βρέθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία και συντονισμένες προσπάθειες που πιστώνονται στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και την συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων.
Συγκεκριμένα. όπως είχε γράψει πρώτο και σε αποκλειστικότητα το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS ένα νέο Ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο ήρθε στα Καλάβρυτα δωρεά της διεθνούς οργάνωσης "Βοήθεια για την Ελλάδα" σε συνεργασία με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κας Ιωάννας Σφυρή (διαβάστε λεπτομέρειες εδώ).
Δεν έφτανε όμως μόνον αυτό. Από τον Δήμο Καλαβρύτων εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν πέντε (5) οδηγοί (υπάλληλοι του Δήμου) για Ασθενοφόρα.
Το πλέον σημαντικό είναι όμως οτι το νέο Ασθενοφόρο δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ αλλά στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Έτσι για τα υπόλοιπα δύο Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βγαίνουν οι βάρδιες όπως μέχρι σήμερα και τα κενά στις βάρδιες, θα τα καλύπτει το νέο Ασθενοφόρο του Νοσοκομείου με τους οδηγούς του Δήμου και συνοδούς, διαθέσιμους  Νοσοκόμους η Γιατρούς. Να σημειώσουμε εδώ, την μεγάλη συμβολή έως σήμερα, της εκτός ωραρίου προσφοράς οδηγών που πραγματικά έσωσαν ζωές.
Το νέο Ασθενοφόρο είναι ήδη στα Καλάβρυτα και εντός των ημερών αναμένονται και τα τυπικά (άδεια κυκλοφορίας ασθενοφόρου) για να μπει στην κυκλοφορία.
Τέλος να σημειώσουμε οτι το εν λόγω ασθενοφόρο, είναι εξοπλισμένο πληρέστατα με κάθε σύγχρονο μέσο για την διακομιδή ασθενών. 
ρεπορτάζ
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής
  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.