Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το φθινόπωρο η δημοπράτηση για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη

Ωριμάζουν οι διαδικασίες και σε τροχιά δημοπράτησης εισέρχεται πλέον το πρώτο νέο σιδηροδρομικό έργο με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το Ε...

Ωριμάζουν οι διαδικασίες και σε τροχιά δημοπράτησης εισέρχεται πλέον το πρώτο νέο σιδηροδρομικό έργο με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com, εντός του Ιουλίου (ίσως και μέχρι τις 22 του μήνα) τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο της ηλεκτροκίνησης-σηματοδότησης στο σιδηροδρομικό τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, θα πάνε στην Διαχειριστική Αρχή και εφόσον εγκριθούν, τότε αρχές Φθινοπώρου το έργο θα μπορέσει να προκηρυχθεί.
Αυτό σημαίνει πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί προς τα τέλη του έτους και με βάση την εμπειρία που έχουμε μέχρι σήμερα από παρόμοια έργα, προς τα τέλη του 2018 θα έχουμε τον ανάδοχο και τις υπογραφές (αν δεν έχουμε δικαστικές περιπέτειες).
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η ΕΡΓΟΣΕ. Το κόστος υπολογίζεται σε 85.191.200 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 68.775.000) εκ των οποίων η επιλέξιμη δημοσια δαπάνη ορίζεται σε 56.794.395 ευρώ. Η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έγινε με ημερομηνία 5 Απριλίου 2017 και στο σύνολο της πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή σε περίπου 3,5 χρόνια από σήμερα.
Πρόκειται για την τελική εργολαβία που θα επιτρέψει την κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων τρένων για πρώτη φορά στην διαδρομή μέχρι το Αίγιο. Σήμερα η διπλή γραμμή στο τμήμα αυτό είναι σε προχωρημένο στάδιο κατασκευών και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2018.
Συνολικά πρόκειται να εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτροκίνησης σε 70,6χλμ της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη, με αντιθορυβικά πετάσματα σε εντοπισμένα τμήματα, περιβαλλοντική αποκατάσταση πλησίων των Υ/Σ καιεγκατάσταση συστημάτων πληροφόρησης επιβατών στους σταθμούς / στάσεις του τμήματος για την ασφαλή λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής. Στα έργα περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών. Η ταχύτητα που θα μπορουν να αναπτύσσουν τα τρένα θα είναι μέχρι 200χλμ/ώρα, όπου αυτό έχει προβλεφθεί.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.