Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η καρδιά των Φιλαρμονικών και της Μουσικής χτυπά στα Καλάβρυτα

Ένα σημαντικό Συνέδριο πραγματοποιείται στα Καλάβρυτα (Αρχοντικό Παλαιολογίνας) για την ανάδειξη του ρόλου των Φιλαρμονικών. Το συνέδριο ξεκ...

Ένα σημαντικό Συνέδριο πραγματοποιείται στα Καλάβρυτα (Αρχοντικό Παλαιολογίνας) για την ανάδειξη του ρόλου των Φιλαρμονικών. Το συνέδριο ξεκίνησε ένα χρόνο πριν στην Κύπρο με πρωτοβουλία του Μουσικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και φέτος έχει έδρα τα Καλάβρυτα
Το συνεδριο πραγματοπιεί η Ελληνική Φιλαρμονική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων και την Φιλαρμονική του Δήμου με τον Μαέστρο κ. Γιώργο Μπαμπαράκο. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν  έγκριτοι μουσικολόγοι, μαέστροι φιλαρμονικών και καθηγητές πανεπιστημίου μεταξύ των οποίων ο Ταγματάρχης του Μουσικού τμήματος του Στρατού Αθανάσιος Μανιάτης, ο κ. Γιώργος Βιδάλης που έχει ασχοληθεί με την ιστορία της Φιλαρμονικής Πάτρας, ο διάσημος μαέστρος και καθηγητής Αrau Matthew, οι Μαέστροι Νικόλαος Χρυσοχόυ, Σπύρος Ρουβάς, Εύθυμος Σαμαρτζής και Παναγιώτης Ντίντης, ο Προϊστάμενος της Μπάντας του Πυροσβεστικού σώματος Σταμάτης Ασπιώτης, ο μουσικολόγος Γεράσομος Μαρτίνης, ο καθγητής Ιωάννης Κούκας, ο dr Cristopher Nicholas και πολλοί άλλοι. 
Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο οποίος αφού καλωσόρισε του συνέδρους, μίλησε για τη ιστορία της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων και την σπουδαία δουλεία που γίνεται σε συνεργασία και αρωγή του Δήμου Καλαβρύτων. 

Σήμερα το απόγευμα ο Δήμος Καλαβρύτων και η Φιλαρμονική του στην κεντρική πλατεία της πόλης ( Αίθουσα πρώην τουριστικού Περιπτέρου) σε συνεργασία με το μουσικό σώμα του στρατού και με την επιμέλεια του Ταγματάρχη κ.Αθανάσιου Μανιάτη, θα φιλοξενήσει φωτογραφική έκθεση με θέμα 190 χρόνια της στρατιωτικής μουσικής. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Το βράδυ στην μαθητική εστία (9:30μμ) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία  από 84 μουσικούς, 32 καλαβρυτινά παιδιά και 52 παιδιά από τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης (Θεσσαλονίκης) Η Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων θα συμπράξει με τη Φιλαρμονική Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης (Θεσσαλονίκη) παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα υψηλών μουσικών απαιτήσεων από το σύγχρονο ρεπερτόριο που είναι γραμμένο ειδικά για Concert Band. Οι μαέστροι των Φιλαρμονικών Μπαμπαράκος Γιώργος και Χρυσοχόου Νίκος, προετοίμασαν τα μέλη των ομάδων τους ειδικά για αυτήν την περίπτωση και προσκάλεσαν στα Καλάβρυτα τον διάσημο Αμερικάνο μαέστρο Matthew Arau . Ο Μαέστρος δίδαξε τους μουσικούς των φιλαρμονικών για ένα τριήμερο και θα ηγηθεί της τελικής συναυλίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.