Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Να μπει αμέσως φρένο στις ελληνοποιήσεις και στη νοθεία του μελιού

Την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, την καθιέρωση αξιόπιστου συστήματος πιστοποίησης και την κατοχύρωση ...

Την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, την καθιέρωση αξιόπιστου συστήματος πιστοποίησης και την κατοχύρωση ελληνικού σήματος για το μέλι ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, απευθυνόμενοι προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Μιχάλης Τζελέπης.
Στην ερώτησή τους, οι Βουλευτές τονίζουν πως είναι απαραίτητη η προστασία των καταναλωτών, αλλά και των χιλιάδων μελισσοκόμων, από φαινόμενα νοθείας και παράνομων ελληνοποιήσεων, ειδικά μάλιστα διότι το ελληνικό μέλι έχει διεθνή φήμη και αναγνωρισμένη ποιότητα. Ζητούν μάλιστα να υιοθετηθούν οι σχετικές προτάσεις της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Κύριοι Υπουργοί,
Είναι γνωστό ότι μελισσοκομικοί σύλλογοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης με παρεμβάσεις και ενέργειές τους αγωνίζονται για την πιστοποίηση και την κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού και την προστασία του από παράνομες ελληνοποιήσεις.
Είναι επίσης γνωστό όμως ότι λόγω αδυναμιών των συστημάτων ελέγχου, αδυναμιών που οφείλονται σε επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, ελλιπή στελέχωση και πολυδιάσπαση των αρμόδιων φορέων παρατηρούνται στην αγορά φαινόμενα νοθείας και ελληνοποιήσεων που έχουν ως συνέπειες την παραπλάνηση των καταναλωτών, τον αθέμιτο ανταγωνισμό για τους Έλληνες μελισσοκόμους και την αισχροκέρδεια από διάφορα κυκλώματα εμπόρων.
Για την προστασία των καταναλωτών και τη στήριξη ενός πολύ σημαντικού προϊόντος, όπως είναι το μέλι, που συνεισφέρει εισόδημα σε πολλές οικογένειές μελισσοκόμων που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, θεωρείται απαραίτητη η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα και η καθιέρωση σήματος για το ελληνικό μέλι.
Ύστερα από τα παραπάνω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1.Ποια συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών θα λάβετε για την προστασία των καταναλωτών και των μελισσοκόμων από ελληνοποιήσεις μελιού;
2.Προτίθεστε να αποδεχτείτε τις προτάσεις της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας για την καθιέρωση ελληνικού σήματος στο μέλι; Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.