Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017», θα πραγματοποιηθο...

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017», θα πραγματοποιηθούν, την επόμενη εβδομάδα στα Καλάβρυτα, δύο, πολύ σημαντικές εκδηλώσεις.

Την Τρίτη, 18 Ιουλίου και ώρα 9:30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων θα συμπράξει με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης Θεσσαλονίκης και από κοινού, θα παρουσιάσουν, μία εξαιρετική συναυλία, υψηλών μουσικών απαιτήσεων, από το σύγχρονο ρεπερτόριο, γραμμένο ειδικά για concert band. Οι μαέστροι των Φιλαρμονικών, Μπαμπαράκος Γιώργος και Χρυσοχόου Νίκος, προετοίμασαν τα μέλη των ομάδων τους ειδικά για αυτή την περίπτωση και προσκάλεσαν στα Καλάβρυτα τον διάσημο Αμερικανό μαέστρο, Matthew Arau. Ο Μαέστρος θα διδάξει τους μουσικούς των φιλαρμονικών για ένα τριήμερο και θα ηγηθεί της τελικής συναυλίας.
Η συναυλία θα αποτελέσει και την επίσημη τελετή έναρξης του Δεύτερου Συνεδρίου, για την ανάδειξη του ρόλου των Ελληνικών- Κυπριακών Φιλαρμονικών. Το συνέδριο ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, στην Κύπρο, με πρωτοβουλία του Μουσικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η Ελληνική Φιλαρμονική Εταιρεία (που δημιουργήθηκε από συμμετέχοντες στο συνέδριο, το 2016), φέτος, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, θα πραγματοποιήσει στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τη δράση αυτή. Στην εκδήλωση αυτή, θα λάβουν μέρος έγκριτοι μουσικολόγοι, μαέστροι φιλαρμονικών και καθηγητές πανεπιστημίου.
Παράλληλα, ο Δήμος Καλαβρύτων και η Φιλαρμονική του, στην κεντρική πλατεία της πόλης (Αίθουσα πρώην Τουριστικού Περιπτέρου), σε συνεργασία με το μουσικό σώμα του Στρατού και με την επιμέλεια του Ταγματάρχη, κ. Αθανασίου Μανιάτη, θα φιλοξενήσει φωτογραφική έκθεση, με θέμα 190 χρόνια της στρατιωτικής μουσικής.
Η τελετή έναρξης, της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί, στις 18 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ..
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, στις 8:30 μ.μ, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Καλαβρυτινούς και τους Έλληνες που αγωνίσθηκαν και θυσιάσθηκαν για την Ελευθερία της Κύπρου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται, από το Δήμο Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- την Επιτροπή για την Κύπρο, με αφορμή και τα 43 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επετειακή ομιλία, από τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέα Βοσκό, και εξαίρετο μουσικό- καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αντικατοχικά δρώμενα από το Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου και τους τοπικούς πολιτιστικούς Συλλόγους του Σκεπαστού και της Κέρτεζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.