Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντίρριο-Ιωάννινα σε 1 ώρα και 45 λεπτά

Παραδόθηκε χθες 26/4/17 το μεσημέρι στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Αμφιλοχία - Σελλάδες της Ιόνιας Οδού , το οποίο συμπληρώνει το παζλ ενό...

Παραδόθηκε χθες 26/4/17 το μεσημέρι στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Αμφιλοχία - Σελλάδες της Ιόνιας Οδού, το οποίο συμπληρώνει το παζλ ενός συνεχόμενου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκους 182 χλμ. από το Αντίρριο μέχρι την Πέρδικα Ιωαννίνων.
Πρόκειται για ένα τμήμα 27χλμ., με την πλήρη λειτουργία του οποίου παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου, με αποτέλεσμα η διάρκεια της διαδρομής από τον  ανισόπεδο κόμβο  Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, να μειώνεται σχεδόν στο μισό. Οι οδηγοί θα χρειάζονται 20 λεπτά από τα 40 που διαρκεί σήμερα η διαδρομή.
Το σύνολο του τμήματος διαθέτει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί. Στο τμήμα συναντάται ο ημικόμβος Κομποτίου στο 125,7ο χλμ. ο οποίος συνδέει την Ιόνια Οδό με την υφιστάμενη εθνική οδό Αντιρρίου - Άρτας.
Μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε κυκλοφορία το τμήμα από Αντίρριο έως Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας, συνολικού μήκους 102 χλμ., και το τμήμα από την αρχή της παράκαμψης Άρτας (περιοχή Σελλάδες) έως και την Πέρδικα, συνολικού μήκους 53 χλμ. Το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί από σήμερα περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.
Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, η οποία βγάζει ουσιαστικά από την απομόνωση τη Δυτική Ελλάδα, που δεν διέθετε μέχρι σήμερα αξιόπιστο οδικό δίκτυο, αναμένεται μέσα στον Αύγουστο. Σε εκκρεμότητα μένει ακόμα η απόδοση στους οδηγούς του τελευταίου τμήματος, Πέρδικα - Εγνατία, μήκους 14 χλμ. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου, τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Λέμε πολύ καιρό για τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από τους τέσσερεις αυτοκινητοδρόμους, είναι 764 εκατομμύρια ευρώ, για τις στρεβλώσεις των συμβάσεων, για τα υψηλά διόδια, για όλα αυτά που έχουν ταλαιπωρήσει την χώρα για δεκαετίες. Θα ήμασταν άδικοι όμως αν σήμερα δεν πούμε και τα καλά και για τους παραχωρησιούχους και για τους εργολήπτες, γιατί πρέπει να τα λέμε όλα. Θα ήθελα να τους συγχαρώ και για την ποιότητα του έργου, αλλά κυρίως γιατί αν δεν προχωρούσαν σε ενοικίαση χωραφιών, για να ολοκληρωθεί το έργο, αυτό το έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ, λόγω των καθυστερήσεων των απαλλοτριώσεων» δήλωσε ο υπουργός.
Προχωρώντας τις εργασίες για την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, από την επομένη της παράδοσης, δηλαδή αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου έως την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας Ιωαννίνων. Σκοπός είναι η εκτέλεση εργασιών σύνδεσης του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου από την Πέρδικα ως την Εγνατία.
Στο διάστημα αυτό, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Φιλιππιάδας και διαμέσου της παλαιάς εθνικής οδού Άρτας-Ιωαννίνων και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα κατευθύνονται στον προορισμό της επιλογής τους. Ακόμη, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αντίρριο, διαμέσου της ΠΕΟ και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα προσεγγίζουν τον Α/Κ Φιλιππιάδας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αντίρριο.
Κατά τη διάρκεια ισχύος των παραπάνω ρυθμίσεων, θα ισχύει αποκλεισμός όλων των κλάδων εισόδου και εξόδου από και προς τον αυτοκινητόδρομο των Ανισόπεδων Κόμβων Τερόβου και Γοργόμυλου, καθώς και του Ημικόμβου Αμμότοπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.