HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ νίκησε (μόνο) 1-0 - Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε - Έχασε, αλλά δεν χάθηκε ο Πανιώνιος

O Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, νίκησε την Γκαμπάλα (μόνο) 1-0 με πέναλτι του Μολίνς στο 37ο λεπτ...

O Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, νίκησε την Γκαμπάλα (μόνο) 1-0 με πέναλτι του Μολίνς στο 37ο λεπτό κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου, στο Αζερμπαϊτζάν.
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά και έλεγξαν εύκολα το ρυθμό, αφού η αντίπαλός τους δεν είχε επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι αλλά φρόντιζε πρωτίστως την ανασταλτική λειτουργία της. Στο 6ο λεπτό ο Άλτμαν απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε μόλις άουτ, ενώ στο 10΄ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Λουντ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της δοκού.
Οι Αζέροι φάνηκαν μόνο στη φάση του 17ου λεπτού, όταν ο Βλαχοδήμος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Όζομπιτς. Τελικά ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, καθώς στο 36΄ ο Κουρμπάνοφ βρήκε την μπάλα με το χέρι σε κεφαλιά του Μολίνς και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα.
Το 1-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού παρά την πασιφανή ανωτερότητά του σε όλο το 90λεπτο (18 - οι τελικές!) ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, έχοντας και την ατυχία εις βάρος του καθώς στο 74΄ το καταπληκτικό πλασέ του Λουντ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο δοκάρι των Αζέρων.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία)
ΚΊΤΡΙΝΕΣ: Βέρνιντουμπ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (70΄ Καμπέσας), Άλτμαν (87΄ Δώνης), Μολίνς (70΄ Λουτσιάνο).
ΓΚΑΜΠΑΛΑ (Ρομάν Χρίχορτσουκ): Μπεζοτόσνι, Κουρμπάνοφ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Μαλόουν (76΄ Κονέ), Χιουσεΐνοφ, Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό.
Πήρε αυτό που ήθελε και τώρα... Τούμπα
Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, όμως οι αλλαγές του Στανόγεβιτς τον ανέβασαν αγωνιστικά και κατάφερε με μαγική ενέργεια του Ενρίκε να ισοφαρίσει σε 1-1, πηγαίνοντας με σαφές πλέον προβάδισμα στην Τούμπα για να επισφραγίσει την διαφαινόμενη πρόκριση.
Το ματς
Τσαπατσούλικο ποδόσφαιρο από τις δυο ομάδας στο ιστορικό αλλά "κρύο" Βαλερί Λομπανόφσκι του Κιέβου. Το παιχνίδι άρχισε να... ζωντανεύει μετά το πρώτο τέταρτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 17' μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντική της Ολιμπίκ δεν κατάφεραν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή, με αυτή να καταλήγει στον Κρέσπο που σούταρε δυνατά αλλά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μακαράτζε.
Η Ολιμπίκ Ντόνετσκ άρχισε να γίνεται απειλητική από τα άκρα με τον κεφάτο Μόχα, με την άμυνα του "Δικεφάλου του Βορά" να βρίσκει ωστόσο τις λύσεις. Οι Ουκρανοί αν και σχετικά ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καλά διαβασμένοι και κατάφεραν να κόψουν την τροφοδότηση της ποιοτικής επιθετικής τριάδας του ΠΑΟΚ (Πρίγιοβιτς, Μακ, Κάμπος). Από μεριάς ΠΑΟΚ, ο Ρέι δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, ενώ μεσοεπιθετικά με... μιάμιση ευκαιρία δεν δικαιούται κάτι καλύτερο από το 0-0 του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με περισσότερο... γκάζι. Μόλις στο 46' ο Μακ από δεξιά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτυ, με τον Μακαράτζε εξουδετερωμένος, αλλά ο Πρίγιοβιτς δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα προς την ανυπεράσπιστη εστία των Ουκρανών. Το σοκ όμως για τους Θεσσαλονικείς ήρθε μόλις λίγα λεπτά αργότερα. Στο 49' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπογκντάνοβ από τα δεξιά (σαν κοντινό κόρνερ), ο Μπιλένκι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι προλαβαίνοντας τον Μάτος και έκανε το 1-0 για την Ολιμπίκ Ντόνετσκ.
Ο Στανόγεβιτς απάντησε αμέσως με δυο αλλαγές (Ενρίκε και Μπίσεσβαρ αντί Κάμπος και Σακόβ) θέλοντας να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο δημιουργικό και επικίνδυνο από άκρα αλλά και άξονα. Το ματς άνοιξε πολύ με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν μέτρα στο γήπεδο και να αφήνουν κενά πίσω στην άμυνα. Όμως ούτε ο Μόχα (55') ούτε ο Λούκιαντσουκ (57') δεν το εκμεταλλεύτηκαν.
Αντί αυτού ήρθε η"χρυσή" αλλαγή του Στανόγεβιτς, ο Ενρίκε για να φέρει το ματς στα ίσα. Με...χορευτική ενέργεια από τα δεξιά, σμπαράλιασε την άμυνα της Ολυμπίκ και στο 59' έκανε το 1-1 με πλασέ από πλάγια θέση. Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ. Μέχρι το 80' είχε πίεσε αρκετά για ένα δεύτερο γκολ και είχε (ξανά) τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε... ροντέο με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τις δυο ομάδες να "φλερτάρουν με τη νίκη. Κανείς όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια ισοπαλία με γκολ, που τον βάζει σε θέση οδηγού για τη ρεβάνς της Τούμπας και την πρόκριση στα paly offs του Champions League.
Οι συνθέσεις
ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Μακαράτζε - Λούκιαντσουκ, Κραβτσένκο, Σαμπάνοβ, Νεμτσαΐνοβ - Μπογκντάνοβ, Τσίμπαλιουκ - Σεστακόβ, Κομούτοβ (Μιχάλεβ 69'), Μόχα (Μιγκούνοβ 64') - Μπιλένκι (Σόντεϊ 78')
ΠΑΟΚ: Ρέι - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς - Σακόβ (Μπίσεσβαρ 55'), Κάνιας, Τσίμιροτ - Μακ (Πέλκας 81'), Πρίγιοβιτς, Κάμπος (Ενρίκε 55')


Έχασε, αλλά δεν χάθηκε ο Πανιώνιος
Μια στιγμή αδράνειας στοίχησε την ήττα 1-0 από την Μακάμπι αλλά ο Πανιώνιος που έχασε ευκαιρίες μπορεί να πάρει την πρόκριση στη Νέα Σμύρνη. Καλύτεροι οι κυανέρυθροι στο πρώτο ημίχρομο , έχασαν την συνοχή τους μόλις δέχτηκαν το γκολ.
Συγκεντρωμένη και με συνοχή στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετά λάθη στο δεύτερο και κια στιγμή αδράνειας που κόστισε, η ελληνική ομάδα μπορεί να έχασε στην πρώτη αναμέτρηση από τους σαφώς περισσότερο έμπειρους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ισραηλινούς, αλλά στη Νέα Σμύρνη όλα μπορούν να συμβούν. Πρώτη ήττα των «κυανέρυθρων» μετά από τέσσερα παιχνίδια στην Ευρώπη...
Ως γνωστόν, ο Πανιώνιος παρατάχθηκε χωρίς τους δύο Ιρανούς, Μασούντ και Χατζισαφί, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στο Ισραήλ καθώς δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα τους. Έτσι, ο Γρηγορίου παρέταξε σχήμα με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια ο Κότνικ, Βλάχο στα δεξιά της άμυνας, Σαραμαντά αριστερά, στόπερ τους Μπανανά και Οικονόμου. Κόρμπο και Ταπόκο στον άξονα, τον Σαββίδης οργανωτή, Λάμπρου και Μασούρα στα άκρα και Γεσίλ στην κορυφή της επίθεσης.
Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, ενώ οι παίκτες του Πανιωνίου έδειχναν διάθεση να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Κότνικ πιέζοντας στη μεσαία γραμμή.
Η πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν για τους «κυανέρυθρους» στο 8ο λεπτό, όταν ο Μασούρας γύρισε πολύ ωραία τη μπάλα στον Γεσίλ στο δεύτερο δοκάρι, ο τερματοφύλακας της Μακάμπι ήταν εκτός φάσης, αλλά τελικά η κεφαλιά του Γερμανού κατέληξε άουτ.
Οι Ισραηλινοί έλεγχαν το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις κόντρα στην ομάδα του Γρηγορίου, που ήταν πολύ καλά οργανωμένη ανασταλτικά και έκλεινε καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή της, αλλά δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα με την απουσία του Μασούντ να είναι εμφανής.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 22ο λεπτό για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή της Μακάμπι, αλλά το ξαφνικό μακρινού σουτ του Μπατόκιο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κότνικ.
Ακολούθησε ένα διάστημα με λάθη εκατέρωθεν, αλλά τον Πανιώνιο να επιβάλει το τέμπο του και τη Μακάμπι να καταγράφουν άλλη μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο όταν στο 43ο λεπτό, ο Γεϊνί έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Κότνικ έδιωξε σε κόρνερ.
Oι δύο ομάδες μπήκαν... φουριόζες στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46’ ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν βρήκε... κοιμώμενη την άμυνα της Μακάμπι, κινήθηκε με ταχύτητα, αλλά μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε τη μπάλα άουτ.
Χρειάστηκε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ με τον Κιάρτανσον να εκτελεί με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να νικά τον Κότνικ κάνοντας το 1-0.
Οι παίκτες του Πανιωνίου έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους μετά το γκολ που δέχθηκαν, άρχισαν να κάνουν λάθη, δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και η Μακάμπι διατηρούσε με ευκολία το προβάδισμα.
Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων, οι «κυανέρυθροι» έδειχναν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους γηπεδούχους και στο 78ο λεπτό οι παίκτες του Γρηγορίου έχασαν διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση όταν αρχικά ο Γεσίλ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα σε αμυντικό και στην επαναφορά ο Ράικοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Λάμπρου.
Η πίεση των «κυανέρυθρων» εντάθηκε με το πέρασμα του χρόνου, οι Νεοσμυρνιώτες προσπαθούσαν να βάλουν το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα, αλλά αυτό δεν ήρθε.
Το τελικό 1-0 δίνει σαφώς το προβάδισμα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά στην πλατεία έχουν πετύχει αρκετά θαύματα που τους δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε ακόμα ένα...
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ζόρντι Κρόιφ): Ράικοβιτς, Νταβινζάντα, Σπούνγκιν, Μπεν Χαΐμ, Τίμπι, Γεϊνί (83' Πέρετζ), Γκολάσα, Μπατόκιο, Κιάρτανσον (86' Ρικάν) Ατζίλι (74’ Ιχτζάκι), Σόενφελντ.
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ταπόκο (83' Ντουρμισάι) Σαββίδης (72’ Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας, Γεσίλ (90+ Γλύνος).
Διαιτητής: Μπαρτ Φερτέντεν (Βέλγιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.