HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκτυπωσιακή παρουσία των Λειβαρτζινών στο Μέγα Σπήλαιο

Μεγάλη και εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή ήταν αυτή του Συλλόγου Λειβαρτζινών Πάτρας στις εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της νικηφόρας μά...

Μεγάλη και εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή ήταν αυτή του Συλλόγου Λειβαρτζινών Πάτρας στις εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της νικηφόρας μάχης των Ελλήνων στο Μέγα Σπήλαιο εναντίον των ορδών του Ιμπραήμ που διοργάνωσε η Παγκαλαβρυτινή Ένωση με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
Παραβρέθηκαν και οι δύο Πρόεδροι των Συλλόγων Λειβαρτζινών Αθήνα και Πάτρας, Φράγκος και Θούας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Καλογεράκης
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Πάτρας αναφέρει:
Ευχαριστούμε την «Παγκαλαβρυτινή Ένωση» για την πρόσκληση, τον «αδερφό» Σύλλογο Λειβαρτζινών Αθήνας για την στήριξη του και τον κ. Μούσιο Σωκράτη για την φιλοξενία & οργάνωση των χορευτικών τμημάτων.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε έναν φίλο μας, σημαντικό θεματοφύλακα της παράδοσης, τον κ. Δέλγα Ανδρέα, για την τιμή που μας έκανε να μας παραχωρήσει από την προσωπική του συλλογή φορεσιές & οπλισμό που χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα.
Αισθανθήκαμε ιδιαίτερη ευθύνη & νοιώσαμε περήφανοι για την καταγωγή μας γιατί κάθε κομμάτι της ενδυμασίας μας κουβαλούσε την ιστορία των προγόνων μας.
Εις το επανιδείν…
Συλλογος Λειβαρτζινών Πάτρας

Να σημειώσουμε οτι οι εντυπωσιακές στολές που φορούσαν οπως και τα άρματα ήταν προσφορά του συλλέκτη Ανδρέα Δέλγα, συνταξιούχου μαθηματικου. Οι γυναικείες φορεσιές ειναι Σαρακατσάνικες Ηπείρου και χρονολογουνται στις αρχές του 19 αιωνα. Δύο ανδρικές  είναι αρκαδικές με τις 400 πιετες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.