• Κατσικόπουλος: Συγκλονιστική εμπειρία στην Γαλλία - Σεμνός και ανθρώπινος ο Μακρόν

  Reporter: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS
  Published: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017
  A- A+
  Λαζουράς και Κατσικόπουλος βρέθηκαν στο μαρτυρικό Oradour-sir-Glane της Γαλλίας προσκεκλημένοι των τοπικών αρχών για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του ολοκαυτώματος της γαλλικής πόλης από τους Γερμανούς. Εκεί και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν, παραμονή των εθνικών εκλογών στην Γαλλία. 
  Ο  Δήμαρχος Καλαβρύτων είχε συνάντηση με τον κ. Μακρόν στο Δημαρχείο της Γαλλικής πόλης (διαβάστε εδώ), ενώ ο κ. Κατσικόπουλος συνάντησε τον Γάλλο Πρόεδρο στην διάρκεια της εκδήλωσης. Για την παρουσία την μαρτυρική πόλη αλλά και την  συνάντησή του με τον Γάλλο Προεδρο ο κ. Κατσικόπουλος σημειώνει:  
  "Σήμερα στο μαρτυρικό Oradour-sir-Glane τελέσθηκε με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαβρύτων, το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων 642 ανδρών, γυναικών και παιδιών από τη Γερμανική μπότα των ναζί, στις 10/06/1944. Συγκλονιστική και αξέχαστη εμπειρία, ιδίως για εμάς τους Καλαβρυτινούς που μεγαλώσαμε στα αποκαΐδια και τα χαλάσματα του δικού μας ολοκαυτώματος. Παρών και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Μακρόν, σεμνός, προσηνής, βαθιά ανθρώπινος. Μπράβο του, παρακολούθησε όλες τις εκδηλώσεις, επτά ώρες περίπου, αν και αύριο στη Γαλλία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές!" • No Comment to " Κατσικόπουλος: Συγκλονιστική εμπειρία στην Γαλλία - Σεμνός και ανθρώπινος ο Μακρόν "