HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Ματωμένα εντελβάις" - Το βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη εμπνευσμένο και από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του BΟΟΚS PLUS Art & Coffee στην Αθήνα   γέμισε λέξεις, μελωδίες, αγκαλιές και αγάπη. Η Ελεωνόρα Ορφανίδου ξ...

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του BΟΟΚS PLUS Art & Coffee στην Αθήνα   γέμισε λέξεις, μελωδίες, αγκαλιές και αγάπη. Η Ελεωνόρα Ορφανίδου ξεκίνησε ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη με την εξαιρετική λογοτεχνική της ανάλυση, η Στέλλα Παπαδοπούλου, πονηρά και εύστοχα, παρέσυρε τη συγγραφέα Γιώτα Γουβέλη σε εξομολογήσεις, ο Δημήτρης Σκεπαρνιάς θυμήθηκε τα νεανικά του χρόνια στη Γενεύη και τελικά η Ευτυχία Μοσχάκη, με την Κατερίνα Αρανίτη στα πλήκτρα, γλύκαναν τις καρδιές με τις μελωδίες της Εντίθ Πιάφ, τραγουδισμένες με πάθος και μεράκι. Εκεί και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς που μίλησε από καρδιάς για το βιβλίο και για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα που αποτέλεσαν το έναυσμα για να γραφτούν τα "Ματωμένα εντελβάις" (εκδόσεις Διόπτρα).
Στην παρουσίαση του βιβλίου μεταξύ των πολλών και εκλεκτών, παραβρέθηκε και ο γιατρός του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κ. Γιώργος Παπαχριστόπουλος

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς δήλωσε σχετικά: 
"Είχα την μεγάλα χαρά να παραβρεθώ στην παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου της συγγραφέως Γιώτας Γουβέλη, "Ματωμένα Εντελβάις", εμπνευσμένο και από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Αφορμή, για την έμπνευση της συγγραφέως, στάθηκε η επαφή και οι επισκέψεις της στα Καλάβρυτα, λόγω της,τρίχρονης, υπηρεσίας της κόρης της Ηλιάννας, ως αγροτικής και ειδικευομένης ιατρού, στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και στα Καλαβρυτοχώρια (Κέρτεζη κ.α.). Τα Καλάβρυτα εμπνέουν, διδάσκουν, καθοδηγούν και αποτελούν αναλάμποντα φάρο."

"Ματωμένα εντελβάις"
Μέσα στην ομίχλη των ελβετικών Άλπεων, στήνεται η παγίδα που θα μετατρέψει το όνειρο μιας γυναίκας σε εφιάλτη. 
Η Μαργκό, μια Ελληνίδα αντικέρ στη μεταπολεμική Γενεύη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μυστηριώδη υπόθεση φόνων, με θύματα τους μνηστήρες της καλύτερής της φίλης.
Στην προσπάθειά της να τη βοηθήσει, η Μαργκό ξεκινάει μια επικίνδυνη περιπλάνηση στα βαθιά αλπικά δάση, έχοντας στο πλευρό της τον γοητευτικό πάστορα Σερζ.
Ψάχνοντας την αλήθεια πίσω από μια σκοτεινή ερωτική ιστορία, θα οδηγηθεί στο σαλέ ενός παρανοϊκού ωρολογοποιού και της αινιγματικής μητέρας του, θα εγκλωβιστεί στο ερειπωμένο κάστρο που κρύβει έναν φυγόδικο Ναζί και, αναπόφευκτα, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τα βήματά τους στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού και της ψυχής. 

Σχετικά με τον Συγγραφέα Γιώτα Γουβέλη
Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016) και Ματωμένα Εντελβάις (2017).



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.