Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

Εορτή τού Αγίου Πνεύματος σήμερα, Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, και εκατοντάδες πιστών από την Αιγιάλεια (και όχι μόνο) συνέρρευσαν στο Ιε...

Εορτή τού Αγίου Πνεύματος σήμερα, Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, και εκατοντάδες πιστών από την Αιγιάλεια (και όχι μόνο) συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.
Σήμερα, επίσης, πραγματοποιήθηκε και η ετήσια εορτή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που συνοδεύθηκε φέτος από τις ευχές όλων για καλή επιτυχία προς το Διοικητικό Συμβούλιο που προσφάτως προέκυψε από τις εκλογές.
Λίγο πριν την αρτοκλασία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, καλώντας τους πιστούς να κάνουν σωστά τον σταυρό τους, διότι έτσι θα «φορούν» στην ψυχή τους την «πανοπλία» του Κυρίου μας! «Χθες και σήμερα η Εκκλησία μας ψάλλει το «Ὅσοι εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε» που σημαίνει «όσοι βαπτισθήκατε στο όνομα του Χριστού, ντυθείτε και φορέστε τον Χριστό σαν ένδυμα στην ψυχή και τη ζωή σας. Πώς, άραγε, μπορώ να «φορέσω» τον Χριστό; Το ιδανικό είναι να κάνω αγιασμένη ζωή. Πώς θα αγιαστώ; Εάν βέβαια προσπαθώ να παρακαλώ τον Θεό για να με αγιάσει. Η Εκκλησία, λοιπόν, μας έδωσε ένα «όπλο»: Τον Σταυρό τού Κυρίου! Και μας δίδαξε να κάνουμε το σημείο τού Σταυρού, που σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο «φορώ την πανοπλία» του Σταυρού επάνω μου. Σας παρακαλώ και σας ικετεύω. Από εδώ και στο εξής κάντε σωστά τον Σταυρό σας! Έτσι, θα προχωρούμε άφοβα στη ζωή, διότι θα έχουμε πάντα κοντά μας τον Κύριο Ιησού Χριστό!», ανέφερε χαρακτηριστικά στο θείο κήρυγμά του ο κ. Αμβρόσιος.

Ευχές στον Εμπορικό  – Εισαγωγικό Σύλλογο για την ετήσια εορτή του
Ακολούθως συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, διότι συνεχίζουν μια παράδοση πλέον των 120 ετών και εορτάζουν στο Ιερό Προσκύνημα της Πολιούχου της πόλης μας, Παναγίας Τρυπητής, την ετήσια εορτή τους, ευχόμενος η χάρις τού Θεού να τους συνοδεύει στις οικογένειές τους αλλά και στις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε σήμερα δύο ακόμα συλλόγους, τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων αλλά και τον Σύλλογο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, ολοκληρώνοντας ως εξής: «Εύχομαι στα μέλη των δύο συλλόγων, όπως μάς αλλάζουν τα φώτα μετατρέποντας το σκοτάδι σε φως, έτσι να είναι και να παραμείνουν… φωτεινοί ως οικογενειάρχες και ως επαγγελματίες, υπενθυμίζοντάς μας το Φως της Αιωνιότητος και του Παραδείσου, όπου εκεί ελπίζω όλοι μας να συναντηθούμε για να υμνούμε τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα!».    




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.