HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προκλητικό επεισόδιο με τουρκική φρεγάτα στο Αιγαίο

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής στρατιωτικής άσκησης "Καταιγίδα", έχουν καταγραφεί περιστατικά κατά τα οποία οι Τούρκοι επιχειρ...

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής στρατιωτικής άσκησης "Καταιγίδα", έχουν καταγραφεί περιστατικά κατά τα οποία οι Τούρκοι επιχειρούν με ακραίες ενέργειες την πρόκληση σοβαρού ατυχήματος, επιδιώκοντας προφανώς την κλιμάκωση της έντασης, "παίζοντας" με την φωτιά, αλλά και με ανθρώπινες ζωές.
Σύμφωνα με το militaire.gr, το σοβαρότερο από αυτά τα περιστατικά σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι, πέριξ της νησίδας Ζουράφα, την ελληνική κυριαρχία της οποίας ευθέως αμφισβητούν οι Τούρκοι.
Μία κορβέτα του τουρκικού ναυτικού έπλευσε στη περιοχή παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ του Ελληνικού Στόλου, έσπευσε στην περιοχή και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ζήτησε την άμεση αποχώρηση του τουρκικού πολεμικού πλοίου.
Ο Τούρκος κυβερνήτης, όπως αναφέρει το militaire.gr, αρνήθηκε να αποχωρήσει. Όταν η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να αποκλείσει τον πλου της τουρκικής κορβέτας στα ελληνικά ύδατα, ο Τούρκος κυβερνήτης, με έναν απότομο και άκρως επικίνδυνο ελιγμό, άλλαξε ξαφνικά πορεία περνώντας ελάχιστα μέτρα μπροστά από την πλώρη του ελληνικού πολεμικού.
Η σύγκρουση, που θα ήταν σφοδρή και με απροσδιόριστο αποτέλεσμα, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην ετοιμότητα και την εμπειρία του κυβερνήτη και του πληρώματος της φρεγάτας!
Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο επικίνδυνος θαλάσσιος ελιγμός δεν έγινε τυχαία. Οι Τούρκοι δείχνουν να επιζητούν το ατύχημα στο Αιγαίο.
από: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.