HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Στην πρώτη γραμμή, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των κοινοτήτων για την ΜΗ σπατάλη νερού

Στην πρώτη γραμμή, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των κοινοτήτων για την αποφυγή, της σπατάλης πόσιμου νερού. Ενεργοποίηση και άσκηση των...

Στην πρώτη γραμμή, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των κοινοτήτων για την αποφυγή, της σπατάλης πόσιμου νερού.
Ενεργοποίηση και άσκηση των υποχρεώσεών τους, ζητά από τους Προέδρους και Εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.
Θα πρέπει, να ενεργούν, σαν τον αείμνηστο Πρόεδρο, Μίμη Σακκά, της Άνω Βλασίας, που έλεγχε τις υπερκαταναλώσεις, γυρνώντας, από σπίτι σε σπίτι και από περιβόλι σε περιβόλι.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, απέστειλε, σήμερα, στους Προέδρους και Εκπροσώπους των 66 τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων, εξαιρετικά επείγον, έγγραφό του, με το οποίο τους ζητά και τους καλεί να ενεργοποιηθούν, να κινητοποιηθούν και να ασκήσουν τις υποχρεώσεις τους για τον έλεγχο της σπατάλης και της υπερκατανάλωσης πόσιμου νερού, ώστε να μη λείψει και να υπάρχει επάρκεια νερού, για τα σπίτια και τις οικιακές ανάγκες των κατοίκων των κοινοτήτων μας, τώρα το καλοκαίρι, που οι καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, ξηρασία κλπ) η έλλειψη, βροχοπτώσεων και πολλών χιονοπτώσεων και η έλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και συμπατριωτών μας, δημιουργούν, δυσμενείς συνθήκες, για την επάρκεια του νερού.
Το πλήρες κείμενο του εξαιρετικά επείγοντος εγγράφου προς τους προέδρους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων, έχει ως εξής:

Αγαπητοί Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας,
όπως γνωρίζετε, ως Δημοτικά όργανα, που είσασθε- όπως όλοι μας- εκτός από δικαιώματα, έχετε- και έχουμε- και υποχρεώσεις και ευθύνες, οι οποίες απορρέουν από το νόμο, τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά και ενυπάρχουν και είναι σύμφυτες από τη φύση της υπηρεσίας σας, ως Προέδρων και Εκπροσώπων των τοπικών μας κοινοτήτων.
Μία, από αυτές, τις υποχρεώσεις σας, είναι, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, ο έλεγχος των καταναλώσεων και της σπατάλης, νερού ύδρευσης, έτσι ώστε, σε πολλές κοινότητές μας, να υπάρχει ο πιθανός (και θέλω να πιστεύω, απευκταίος) κίνδυνος, να παρουσιασθεί έλλειψη νερού ύδρευσης και συμπολίτες μας, συγχωριανοί σας, συγγενείς σας, να στερούνται το νερό, στα σπίτια τους, για τις οικιακές τους ανάγκες, την ίδια ώρα, που, άλλοι, χωρίς ίχνος κατανόησης, σεβασμού και αλληλεγγύης στους γείτονες, τους συγχωριανούς και τους συγγενείς τους, το σπαταλούν, με λάστιχα, για να ποτίζουν περιβόλια, με οπωροκηπευτικά, με δένδρα, κήπους με λουλούδια, γκαζόν και λαχανικά, για το επανειλημμένο πλύσιμο ή την κατάβρεξη αυλών, πλατειών, δρόμων, αυτοκινήτων ή τη χρήση του σε στάβλους.
Η υποχρέωσή σας, αυτή, περιλαμβάνει,  την ενημέρωση των κατοίκων με ανακοινώσεις και ενημερώσεις στους χώρους συνάθροισης (καφενεία, καταστήματα, δημόσιες ή ιδιωτικές συναθροίσεις κλπ), τον έλεγχο των καταναλώσεων νερού στις τοπικές σας κοινότητες, των υδρομέτρων, σε όσες κοινότητες υπάρχουν, των λάστιχων με τα οποία συγχωριανοί σας ποτίζουν περιβόλια, κήπους κλπ., την επιβολή περιορισμών στο χρόνο κατανάλωσης, το κλείσιμο των δεξαμενών, μετά από ενημέρωση των κατοίκων, κατά τις νυκτερινές ώρες, που δεν υπάρχει ανάγκη κατανάλωσης, για να γεμίσουν, για την επόμενη ημέρα, τον έλεγχο τυχόν φθορών και διαρροών στα δίκτυα, την έγγραφη και ενυπόγραφη σας, αναφορά στις υπηρεσίες του Δήμου, όσων, δε συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις σας και συνεχίζουν να σπαταλούν νερό για το πότισμα περιβολιών και πολλές άλλες παρεμφερείς υποχρεώσεις, που πηγάζουν, από το ρόλο σας ως Προέδρων και Εκπροσώπων και αποσκοπούν στην ύπαρξη, καθημερινά, επάρκειας πόσιμου νερού, νερού ύδρευσης για την κάλυψη των οικιακών αναγκών των κατοίκων των τοπικών μας κοινοτήτων.
Μπροστά στην επάρκεια νερού ύδρευσης, για τις οικιακές ανάγκες και τα σπίτια, κάθε άλλη χρήση του (όπως το πότισμα περιβολιών κλπ) υποχωρεί και υπόκειται σε περιορισμούς και απαγορεύσεις. Δεν είναι δυνατό, να μην έχουν νερό στα σπίτια τους, για να πιούν, συμπολίτες μας και ασυνείδητοι συγχωριανοί, γείτονές τους να ποτίζουν αμέριμνοι και ατιμώρητοι, χωρίς κυρώσεις ή πρόστιμα, περιβόλια, κήπους ή στάβλους.
Σας ζητώ, λοιπόν, και αυτό το καλοκαίρι, να εντείνετε τις προσπάθειές σας και να ασκήσετε τα προαναφερόμενα καθήκοντά σας και, όπου τυχόν απαιτηθεί, θα σας συνδράμουν και οι λιγοστοί υπάλληλοι του Δήμου μας, ώστε να διεξάγετε, καθημερινά, εντατικούς ελέγχους στις καταναλώσεις του νερού, να διαπιστώνετε, ποιοι και πόσοι συγχωριανοί σας σπαταλούν πολύτιμο νερό για το πότισμα περιβολιών κλπ., να τους αναφέρετε, εγγράφως, στο Δήμο, για την επιβολή κυρώσεων και, γενικά, να προβαίνετε σε όλες τις ενέργειες, που, κατά την κρίση σας, και με τη συνδρομή και υπόδειξη των υπηρεσιών του Δήμου και των κατά τόπους Αντιδημάρχων, απαιτούνται, ώστε να μη λείψει, εφέτος, πόσιμο νερό, από κανένα σπίτι.
Ο Δήμος Καλαβρύτων, έχει, ήδη, από τις 7 Ιουνίου 2017, εκδώσει και δημοσιεύσει την παρακάτω επείγουσα ανακοίνωση- δελτίο τύπου, το οποίο αποτελεί και αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας επιστολής μου προς εσάς και έχει σε εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα το λιγοστό προσωπικό του, ώστε να σας συνδράμει, όπου, τυχόν, χρειασθείτε τη συνδρομή του.
Όμως, εσείς, αγαπητοί Πρόεδροι και Εκπρόσωποι, πρέπει να κινητοποιηθείτε, να ενεργοποιηθείτε και να γίνετε σαν τους προέδρους των παλιών κοινοτήτων, σαν, λόγου χάρη, τον αείμνηστο Μίμη Σακκά, της Άνω Βλασίας, που, τους δύσκολους, καλοκαιρινούς μήνες, γύρναγε, καθημερινά, από σπίτι σε σπίτι και από περιβόλι σε περιβόλι και έπραττε τα δέοντα, ακόμη και- όταν υπήρχε ανάγκη- κόβοντας λάστιχα από τα περιβόλια, κλείνοντας τη δεξαμενή, τη νύχτα, αφού ενημέρωνε, και αναφέροντας, έγγραφα, τους παρανομούντες συγχωριανούς μου στις Αρμόδιες Αρχές, για τις, κατά νόμο, κυρώσεις.
Είναι γνωστή σε εσάς και, εάν δεν είναι, σας την επαναγνωστοποιώ και με το παρόν, η τεράστια έλλειψη προσωπικού, που έχει ο μικρός και ορεινός Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας μας. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε, όλα, από τους λιγοστούς υπαλλήλους μας, που, με φιλότιμο και προθυμία, τρέχουν να βοηθήσουν, όπου, εσείς τους ζητάτε. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε κι εμείς κι εσείς οι αιρετοί άρχοντες, πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών μας κοινοτήτων.
Με τη στήριξή μας και τη δική σας ενεργοποίηση, και εφέτος το καλοκαίρι, θα περιορίσουμε και θα εξαλείψουμε τα φαινόμενα έλλειψης νερού από τα σπίτια και όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν μία, αρμονική και χωρίς ελλείψεις νερού, καλοκαιρινή συμβίωση.
Προσωπικά, όπως το πράττω, κάθε ημέρα, είμαι, στη διάθεσή σας, όπως στη διάθεσή σας είναι και οι Αντιδήμαρχοι και οι Βοηθοί Δημάρχου, οι οποίοι, έχουν, σχετική εντολή μου, να σας συνδράμουν, σε ό,τι, περνάει από το χέρι τους.
Ακολουθεί, για περαιτέρω ενημέρωσή σας, η από 7 Ιουνίου 2017, επείγουσα ανακοίνωση- δελτίο τύπου, που δημοσίευσε ο Δήμος μας.

Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Περιορίζουμε, την κατανάλωση του νερού, γιατί σεβόμαστε, το διπλανό μας, το συγχωριανό μας, το γείτονά μας, το συγγενή μας
ΟΧΙ στη σπατάλη νερού, ΝΑΙ στη συνετή χρήση του, ΝΑΙ στο σεβασμό του διπλανού μας
ΝΑΙ στην επάρκεια του νερού για όλους μας, ΟΧΙ στη σπατάλη του

Οι καιρικές συνθήκες της καλοκαιρινής περιόδου που μόλις άρχισε (υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία κλπ.) σε συνδυασμό με την καθιερωμένη έλευση στην Πόλη και στα Χωριά μας μεγάλου αριθμού συγγενών μας, συμπολιτών μας, κατοίκων μας, αλλά και επισκεπτών, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιβάλλουν, όλοι μας, να φροντίζουμε ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού για την ύδρευση και τις οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.
Ασφαλώς και είναι γνωστή σ’ όλους, η υποχρέωση να διαχειριζόμαστε ορθολογικά το νερό που πίνουμε, να μην το καταναλώνουμε υπερβολικά και αλόγιστα, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, να μην το καταναλώνουμε για άρδευση περιβολιών, κήπων ή για άλλες χρήσεις και να το προστατεύουμε, ώστε να φθάνει για να πίνουμε και να εξυπηρετούμε τις απαραίτητες οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.
Η υποχρέωση όλων μας, είναι, να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό.
Παρά την υποχρέωση αυτή, που έχουμε, όλοι μας, παρατηρείται ότι, από συμπολίτες μας, γίνεται χρήση και κατανάλωση νερού και μάλιστα υπερβολική και αλόγιστη, από το δίκτυο ύδρευσης για το συνεχές πότισμα, περιβολιών, με οπωροκηπευτικά, μεγάλης έκτασης κήπων, με λουλούδια, γκαζόν και λαχανικά καθώς και για το επανειλημμένο πλύσιμο ή την κατάβρεξη αυλών, πλατειών ή δρόμων.
Σε όλες, σχεδόν, τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, έχει παρατηρηθεί, τα προηγούμενα καλοκαίρια,, συμπολίτες μας να μη σέβονται τους γείτονες, τους συγγενείς και τους συγχωριανούς τους και να ποτίζουν τα περιβόλια και τους κήπους τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει και να μην επαρκεί το νερό για οικιακή χρήση, που έχει απόλυτη προτεραιότητα, έναντι κάθε άλλης χρήσης του νερού. Αυτή η πρακτική των συμπολιτών μας, το καλοκαίρι αυτό, δεν πρέπει να συνεχισθεί.
Γι’ αυτό, και εφέτος το καλοκαίρι, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, με τη συνδρομή υπαλλήλων του δήμου, θα διεξάγουν μέτρηση των υδρομετρητών, εντατικούς ελέγχους στο δίκτυο, στις καταναλώσεις και στις παροχές ύδρευσης, και σ’ όσες περιπτώσεις διαπιστώσουν ότι γίνεται υπερβολική και σπάταλη – αλόγιστη χρήση και κατανάλωση νερού ύδρευσης για άρδευση, πότισμα περιβολιών, κήπων, κ.λ.π. θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το νόμο και τον κανονισμό ύδρευσης χρηματικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις, που φθάνουν μέχρι και 500 ευρώ, για κάθε παράβαση.
Σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης προβλέπεται ημερήσια κατανάλωση ενός (1) κυβικού μέτρου για παροχές οικιών και καταστημάτων και ημερήσια κατανάλωση διακοσίων (200) λίτρων σε παροχές κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (στάβλοι).
Σε περίπτωση που υπερβαίνονται τα παραπάνω όρια, με την υπερκατανάλωση και σπατάλη του νερού, εκτός από τα πρόστιμα, και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα διακόπτεται η παροχή και θα επιβάλλονται και οι άλλες νόμιμες κυρώσεις.
Όλοι μας πρέπει να αυτοπεριορίσουμε την κατανάλωση του νερού, να κάνουμε ορθολογική, λελογισμένη και «σοφή» χρήση του, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι.
Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό.
ΟΧΙ στη σπατάλη νερού, ΝΑΙ στη συνετή χρήση του, ΝΑΙ στο σεβασμό του διπλανού μας
ΝΑΙ στην επάρκεια του νερού για όλους μας, ΟΧΙ στη σπατάλη του


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.